Patru cauze care te pot duce in pragul depresiei - stiai ca e contagioasa?


Ce anume cauzeaza depresia? Este vorba despre un dezechilibru chimic la nivelul creierului sau are legatura cu experientele si stilul de viata al fiecaruia?

De fapt, depresia si in general starile negative pe care cu totii le-am evita daca ar fi posibil sunt niste stari a caror cauza nu este in totalitate clara.

1. Depresia se ia. Poate pare greu de imaginat, dar da, depresia este contagioasa. Mai ales daca traiesti langa un astfel de om sau esti nevoit sa interactionezi des cu el. Este posibil sa te "contaminezi" de un stil de gandire negativist, astfel incat este recomandat sa iti inlocuiesti gandurile negative cu unele pozitive, de cate ori observi ca ele apar.

Provoaca anticonceptionalele depresie?

2. Sedentarismul. Daca ai stari depresive, ultimul lucru pe care l-ai face este sa faci sport. Depresia este insotita, printre altele, de o imagine de sine scazuta si o lipsa a energiei, care in mod sigur te vor opri sa iti investesti energia ramasa in activitate fizica.

Sigur nu stiai asta! Uite ce inseamna cand ti se zbate ochiul!

3. Somnul insuficient sau neodihnitor. Lipsa somnului poate determina o stare de iritabilitate si, in final, pregateste terenul pentru aparitia depresiei, mai ales daca acest lucru se intampla de mult timp.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Adevărul despre relația dintre Alina Pană și Ștefan Floroaica !”Nu-mi plac copiii”!!! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri