Părintele Visarion Alexa, despre ce nu ai voie să faci în postul Crăciunului! Este mare păcat: „E un exercițiu teribil pentru noi toți”


Părintele Visarion Alexa, despre ce nu ai voie să faci în postul Crăciunului! Este mare păcat: „E un exercițiu teribil pentru noi toți”

Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în cele șase săptămâni de post.


In articol:

Invitat în cadrul unei emisiuni Tv matinale, părintele Visarion Alexa a dat câteva sfaturi credincioșilor și a vorbit cu sinceritate despre post și despre tot ce presupune el cu adevărat, în afara abținerii de la anumite produse alimentare. Deși multe persoane cred că postul se referă numai la mâncarea pe care o consumăm în cele șase săptămâni de post, este vorba despre mult mai mult.

„În Post nu mâncăm produse de origine animală și nu ne îndopăm, înseamnă înfometare. E o provocare totală Postul, a trăi frumos înseamnă să trăiește cu moderație. Mănânci o masă, două pe zi, apoi seara nu mai mănânci nimic. Problema se pune că Postul nu se termină niciodată, chiar dacă începi să mănânci alte alimente, nu poți să ai dezlegare la înjurături. Trebuie să înțelegem că postul sufletesc este pentru totdeauna.”,

a spus părintele Visarion Alexa, la emisiunea Star Matinal.

Citeste si: Profeția Părintelui Arsenie Boca despre postul Crăciunului: „E aproape”

Citeste si: Este păcat să faci amor în postul Crăciunului? Ce spune Biserica despre acest lucru

Citeste si: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri

Postul Crăciunului, o perioadă de test

Preotul a vorbit despre postul Crăciunului ca despre o perioadă de test, în care creștinii își manifestă adevărata credință și tot fac tot ce le stă în putință pentru a se curăța trupește și sufletește.

„În timpul Postului, cheltuind mai puțin, rânduiala spirituală spune că banii trebuie să îi redirecționezi către alții. Postul e un exercițiu teribil pentru noi toți, învățăm că omul poate trăi cu mai puțin. Românul de la țară este mult mai bolnav decât cel de la oraș pentru că mănâncă dezorganizat și grav, mâncăruri cu grăsimi multe. Postul vine să îl învețe pe om să trăiască frumos și sănătos. Primul tratament pentru om este moderația. Oamenii înțeleg Postul ca pe o constrângere și dacă ai încălcat-o coboară un fulger din Cer și te trăznește. Nu. Cine face exerciții? Sportivii intrau în stadion să facă antrenamente, asemenea unui creștin care postește. Deci este dedicat acelui antrenament.”, a mai spus părintele Visarion Alexa.


Abonează-te pe

Citește și:

Profeția Părintelui Arsenie Boca despre postul Crăciunului: „E aproape”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Este păcat să faci amor în postul Crăciunului? Ce spune Biserica despre acest lucru

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Nașa mi-a dat un mesaj.” Georgiana Lobonț și Armin Nicoară, certați, după ce artistul a vorbit despre ce s-a petrecut în Maldive
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri