Părintele Constantin Necula, mesaj înainte de Paște: „Uităm că sufletul locuiește în altă casă”


Părintele Constantin Necula le-a transmis un mesaj românilor în săptămâna de dinaintea Paștelui.

Părintele Constantin Necula le-a transmis un mesaj românilor în săptămâna de dinaintea Paștelui, în care îi îndeamnă să își „gospodărească” sufletul, așa cum o fac în aceste zile cu casa.

„Dacă ne-am gospodări sufletul ca și casa, ar fi un câștig. Noi insistăm pe casă pentru că în ea locuim, dar uităm că sufletul locuiește în altă casă. Dacă am fi mai atenți la cele ale sufletului, cât suntem la cele ale trupului, am fi mai buni oricum”, a declarat părintele Necula pentru Agerpres.

Sfintele Paști se vor împărți credincioșilor la slujba de Înviere, indiferent dacă aceștia au ținut sau nu pot.

Citeste si: HOROSCOP chinezesc săptămâna 29 aprilie - 5 mai 2019. Bivolii au parte de momente dificile, Tigrii se concentrează pe distracție

Citeste si: HOROSCOP arhangheli pentru zodii săptămâna 29 aprilie – 5 mai 2019. Berbecii au idei geniale, Gemenii au parte de ordine divină

„Nu toată lumea ține postul și Paștele nu se dă doar cu post. Paștele este semnul că este pâinea binecuvântată și sfințită și că e parte din vițelul cel gras care se înjunghie pentru toți. În noaptea de Înviere, de fapt, se citeşte un cuvânt al Sfântului Ioan Gură de Aur în care chiar se vorbeşte atât de paradoxal despre lucrurile acestea în care şi cei care au postit şi cei care nu au postit şi cei din ceasul dintâi şi cei din ceasul al 12-lea şi cei buni şi cei răi, deopotrivă sunt chemaţi să se bucure de părtăşia aceasta cu viţelul cel gras care este Hristos. Paştele este fărămiţa care cade de la masa Învierii”, a explicat părintele Constantin Necula.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Jador, achiziţie BOMBĂ, de peste 100.000 de euro! Uite ce-şi cumpără solistul!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri