Ozonoterapia in tratarea herniei de disc. La ce alte afectiuni ne predispune statul prelungit la birou, intr-o pozitie vicioasa?

Ozonoterapia in tratarea herniei de disc. La ce alte afectiuni ne predispune statul prelungit la birou, intr-o pozitie vicioasa?
Ozonoterapia in tratarea herniei de disc. La ce alte afectiuni ne predispune statul prelungit la birou, intr-o pozitie vicioasa?

Ne petrecem tot mai mult timp in spatele unui birou: minim opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana. Si desi poate parea mai comod decat daca am avea un job pe teren, acest lucru nu este deloc benefic pentru starea noastra de sanatate.

Ozonoterapia e benefica in tratarea herniei de disc.

Statul prelungit la birou, intr-o pozitie vicioasa, poate conduce in timp la afectarea  coloanei vertebrale, ce se traduce prin aparitia durerilor si a unor afectiuni de tipul lombalgiilor, herniilor de disclombare sau cervicale. Mai mult, tot organismul  are de suferit din cauza unei slabe oxigenari a tesuturilor. Vestea buna este ca  astazi putem beneficia de tratamentul cu ozon, care contine elemental vital   pentru o stare generala de sanatate mai buna: oxigenul.

Ozonoterapia e benefica in tratarea herniei de disc. Ea trateaza durerile musculare si articulare, hernia de disc, precum si lipsa de energie a corpului, redandu-i tonusul si vitalitatea.

“Ganditi-va la terapia cu ozon ca la cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumati zilnic pentru a va hidrata si a avea o stare buna. Asa se intampla si in cazul unui supliment de oxigen, de care avem nevoie nu doar pentru a supravietui, ci pentru a trai in cele mai bune conditii si la potentialul maxim.

Ozonoterapia ne poate imbunatati calitatea vietii, in special daca mediul nostru de lucru ne predispune la o slaba oxigenare, iar stilul nostru de viata este unul   sedentar, lipsit de orice fel de activitate fizica in aer liber”, explica Nusa   Bulai, consilier medical si managerul unei clinic ice inglobeaza  ozonoterapia   in tratamentul holistic al pacientului.

Cum afecteaza statul prelungit la birou coloana vertebrala?

Dr.

Mihai Baican,   medic specialist traumatologie sportiva si, totodata, specialist in ozonoterapie afirma faptul ca statul prelungit la birou conduce la aparitia contracturii   musculare, care va determina reducerea spatiului intervertebral. In aceasta situatie va aparea “iritarea” ramurilor nervoase, generand stari de disconfort si durere, care incep sa iradieze spre membrele inferioare sau superioare, insotite deparestezie, adica amorteala in anumite posturi sau situatii. Totodata, acesta a  adaugat ca: “Afectarea coloanei vertebrale poate fi cauzata si de alti factori precum statul indelungat in picioare, ridicarea sau cararea unor greutati, pozitia vicioasa atat in timpul mersului sau al alergarii, cat si atunci cand stam pe
scaun, in banca, la scoala sau la birou. Toti acesti factori contribuie la aparitia durerii- primul semnal de alarma al organismului si ultima noastra sansa de a mai   preveni instalarea unei afectiuni grave. Daca nu luam nicio masura terapeutica, simptomatologia se va croniciza si va conduce la aparitia discopatiei, adica a acelor modificari la nivelul discurilor intervertebrale, care fie se deplaseaza, fie   se deshidrateaza, fie apar fisuri la nivelul lor, iar de aici pana la aparitia unei hernii de disc numai este decat un singur pas”, explica Dr.
Mihai Baican, medic specialist ozonoterapie.

Care sunt simptomele si stadiile herniei de disc?

Hernia de disc apare in momentul in care discul intervertebral se fisureaza dinspre zona de mijloc spre periferie, astfel incat nucleul pulpos poate sa migreze spre exterior, formand un sac hernial. Acesta va exercita o compresie pe radacinile nervoase, sporind   simptomele specifice afectiunii, de tipul durerii sau paresteziei membrelor. Afectiunea neglijata poate sa conduca la paralizia unui segment, a unui membru sau pierderea controlului asupra unorfunctii fiziologice.

Astfel, in general, hernia de disc cunoaste trei stadii clinice evolutive:

1. Hernia de disc in stadiul I  – pacientul resimte o senzatie de iritare, fiind prezentedurerea si amorteala;
2. Hernia de disc in stadiul II – pacientul resimte o senzatie de compresie cu anesteziesi apar modificarile de reflexe;
3. Hernia de disc in stadiul III – pacientul se afla in imposibilitatea de a mai efectua anumite miscari, manifestand chiar paralizie radiculara.

Cum tratam hernia de disc cu ajutorul ozonoterapiei?

“Pentru tratarea afectiunilor coloanei vertebrale, in general, si a herniei de disc,   inparticular, sunt indicate infiltratiile locale cu ozon, care au o valoare antiinflamatorie foarte buna si contribuie la regenerarea tesuturilor. In fazele incipiente, se recomanda 10 sedinte deozonoterapie, cu o periodicitate saptamanala, prin infiltrarea unor cantitati mici de ozon, subcutanat, in regiunile   coloanei vertebrale cu probleme. Tratamentul va conduce la disparitia contracturii musculare, a inflamatiei si a durerii. De asemenea, tratamentul trebuie insotit si de schimbarea stilului de lucru la birou, prin includerea unor pauze de 10 minute lafiecare  ora pentru  mobilizarea organismului si realizarea   unor exercitii de stretching”, explica Dr. Mihai Baican.

Acesta precizeaza ca in stadiile avansate ale bolii, administrarea de ozon se poate face intervertebral sau intradiscal, obtinandu-se in acest fel rezultate foarte bune pentru cura problemei respective. In plus, Dr. Mihai Baican atrage atentia asupra faptului ca statul prelungit la birou afecteaza oxigenarea tuturor tesuturilor:

“Respiram ineficient, creierul se oxigeneaza deficitar, iar acest lucru conduce la o serie intreaga de alte simptome: stare de oboseala, disconfort permanent si asa numitul „brain fog”. In aceasta situatie, putem asocia tratamentului mai sus mentionat si administrarea sistemica de ozon, prin recoltarea a 200 ml de sange intr-un recipient steril, adaugarea unui amestec de ozon si oxigen de concentratie si calitate pura, si reintroducerea acestuia in organism, pe cale venoasa. Prin aceasta procedura, tot corpul beneficiaza de “infuzia de oxigen” si de efectele acestei terapii, care se traduc printr-o stare generala mai buna, disparitia   oboselii, imbunatatirea calitatii somnului, cresterea capacitatii de concentrare, deci un organism care are toate premisele necesare pentru a functiona optim”, afirma Dr. Mihai Baican.

In functie de stadiul herniei de disc, aceasta se poate trata printr-un program personalizat de terapii, ce poate include ozonoterapia, infiltratiile MeaPlasma, cu plasma proprie imbogatita in trombocite, recuperarea medicala prin exercitii specifice de kinetoterapie, dar si utilizarea unor mijloace moderne de fizioterapie, precum terapia Tecar sau laserul de inalta putere.
 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Paula Seling a slabit, in sfarsit! De ce se ingrasase si ce probleme de sanatate are! – Afla si cum a reusit sa topeasca kilogramele

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Horoscop saptamanal SANATATE 14-20 februarie 2018. Atentionari, avertizari, solutii

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies