Ordonanța numărul 9. Marcel Vela anunță noi restricții începând de săptămâna aceasta


Ordonanța numărul 9. Marcel Vela anunță noi restricții începând de săptămâna aceasta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat ce măsuri vor fi luate în noua ordonanță numărul 9. Iată câteva dintre restricțiile impuse.


In articol:

  Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, duminică seară, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, că urmează să se reglementeze situaţia navigatorilor care transportă mărfuri şi trebuie să iasă din România, potrivit realitateadearad.net.

  „În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie.

  În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, spune Marcel Vela.

  Citeste si: Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc

  De asemenea, ordonanța 9 va stabili și reguli cu privire la muncitorii agricoli care lucrează de o parte sau de alta a graniței cu Bulgaria.

  Citeste si: Kit de urgență, în cazul în care te infectezi cu coronavirus! Ce trebuie să ai în casă

  ”În același timp, trebuie să oferim posibilitatea muncitorilor agricoli de pe o parte sau alta a graniței de sud cu Bulgaria, să poată avea aceleași posibilități și excepții ca cei de pe granița de vest, acolo unde și cetățenii români și cei maghiari pot trece dintr-o parte în altă să facă lucrări agricole sau alte activități economice.

  În ordonanţă este prevăzută posibilitatea de a merge să îţi lucrezi pământul. Intenţionat nu am pus distanţa, pentru că poate locui cineva în oraş şi să aibă terenul la 50 de kilometri, la 30 de kilometri, nu puteam impune distanţa riguroasă de 2 kilometri, 30 sau 100, pentru că poate sunt proprietari în Bucureşti care au terenul agricol la 200 kilometri distanţă.

  Aşadar, activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau exploataţie agricolă, toate acestea sunt permise”, a mai declarat Marcel Vela.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc

  Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

  Raed Arafat: „Vine Paștele, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele”

  Kit de urgență, în cazul în care te infectezi cu coronavirus! Ce trebuie să ai în casă

  Horoscop zilnic, vineri 25 iunie 2021. Află ce zodie face planuri de vacanță!

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Pentru tine

  Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri