Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc


Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, atrage atenţia asupra faptului că o mască de protecţie purtată incorect poate fi mai degrabă un factor de risc, el spunând că doar purtatul măştii nu este suficient, ci trebuie respectate şi alte măsuri de igienă şi distanţare.

„Dacă utilizăm masca responsabil  nu (devine un factor de risc – n.r.). Depinde cum o folosim. Dacă o păstrăm un timp limitat, de exemplu până se umezeşte, dacă nu punem mâna pe partea frontală a măştii, dacă ea acoperă foarte bine tot timpul gura într-adevăr, este un factor de protecţie. Dacă o purtăm doar aşa, de decor, şi nu întruneşte aceste condiţii, atunci ea poate fi un factor de risc pentru că simpla agăţare a măştii pe faţă nu este o barieră eficientă.

Şi în plus, în afară de mască, limitarea contactelor cu alte persoane pe de o parte şi igiena mâinilor pe de altă parte trebuie neapărat să însoţească purtarea măştii, nu este vorba doar de o singură măsură, ci de un ansamblu de măsuri şi ele trebuie luate în permanenţă împreună” a declarat Alexandru Rafila duminică seară, la Digi 24.

Citeste si: VIDEO| Ne apropiem de vârful pandemiei. Previziunile specialiștilor

Rafila declară că nu poate spune că în acest moment sistemul de sănătate din România ar fi „periclitat”, pentru că nu sunt multe spitale în situaţia celor devenite focare de Covid-19. 

Citeste si: Rareș Bogdan: Tratamentul împotriva virusului Covid19 se pare ca este gata!

„Dacă reuşim să face cât mai rapid şi o testare a personalului medical simptomatic şi a tuturor pacienţilor care au sindroame respiratorii şi să reuşim să avem acele echipamente care pot fi folosite cu foarte mare eficacitate în spitale, probabil că o să putem să avem un control mai bun al situaţiei alături de îmbunătăţirea în ceea ce priveşte echipamentul de protecţie(...) şi întărirea regulilor de distanţare în timpul serviciului” a precizat Alexandru Rafila.

Citeste si: Previziunile sumbre ale specialiștilor! Ne apropiem cu pași repezi de vârful pandemiei de coronavirus. Ce se va întâmpla în țara noastră


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat: „Vine Paștele, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele”

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Raed Arafat, mesaj important despre purtarea măștii de protecție: „Dacă nu găsiți să cumpărați, improvizați ceva!”

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră! Gestul banal care îți poate salva viața

Vedetă din România, confirmată cu Covid: „S-a panicat”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri