Operația de deviație de sept nazal. Afecțiunea medicală care poate afecta respirația și poate necesita tratament chirurgical!

deviatie de sept nazal ce inseamna
Operația de deviație de sept nazal. Afecțiunea medicală care poate afecta respirația și poate necesita tratament chirurgical!

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre operație de deviație de sept nazal.

Foarte mulți oameni se confruntă cu problema deviației de sept, o problemă des întâlnită încă de la vârste fragede, care poate să apară la orice persoană, indiferent de sex sau de vârstă. Deviația de sept poate părea doar o problemă banală deoarece este întâlnită la multe persoane, dar de fapt, poate avea consecințe grave din punct de vedere medical dacă nu este remediată la timp.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ana Maria, medic primar ORL, a vorbit despre problema deviației de sept, care sunt cauzele care pot duce la apariția ei și cum se tratează.

Ce înseamnă deviație de sept

Citește și: Ce sunt polipii? Când este necesară operația pentru copii?

Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?
Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, deviația de sept reprezintă un cartilaj strâmb în interiorul nasului. Localizarea sa face în așa fel încât să nu fie o problemă vizibilă pe care să o putem vedea cu ochiul liber, dar ea poate fi depistată cu ușurință în cadrul unui consult la în cabinetul medicului ORL.

De asemenea, deviația de sept nu înseamnă neapărat faptul că ai nasul strâmb, deoarece acel cartilaj se află în interiorul nasului și nu este vizibil în exterior. Astfel, persoanele care au nasul strâmb din punct de vedere estetic, nu este neapărat să aibă și deviație de sept, iar în același timp, persoanele care au deviație de sept, pot să nu aibă neapărat nasul strâmb.

Nasul este ca o casă împărțită în două camere egale.

Peretele dintre cele două fose nazale, septul nazal, ar trebui să fie drept, dar la cele mai multe persoane, într-adevăr, cam 99% dintre oameni îl au strâmb. Unii mai mult, iar alții mai puțini. Această strâmbătură a peretelui ocupă o bună parte dintr-una dintre fosele nazale, din stânga sau din dreapta. Sunt unele persoane mai ghinioniste care au aceste deviații ale cartilajului septal și pe stânga, și pe dreapta, deci poți să ai deviație de sept dublă .”, a explicat specialistul în domeniu.

Care sunt cauzele care duc la apariția deviației de sept

Citește și: Cum să faci diferența între sinuzită și răceală. „Te doare capul când sinusurile sunt pline”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Potrivit specialistului în domeniu, majoritatea cauzelor care duc la apariția deviației de sept sunt de natură genetică.

60% dintre oameni se nasc cu această deviație de sept .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, există și o serie de cauze post-traumatice, care au legătură cu un traumatism care s-a produs la nivelul nasului în copilărie sau în tinerețe.

 „ Poți să ai o deviație de sept dobândită din copilărie atunci când te lovești. ”, spune specialistul în domeniu.

Operația de deviație de sept

Citește și: Conjunctivita la copii: simptome și cum trebuie tratată

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?
Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, în cazul acestei probleme, singura soluție și cea mai recomandată este operație pentru că deviația de sept poate avea numeroase complicații medicale, printre care amintim senzația permanentă de nas înfundat, care poate duce la o respirație incorectă, apariția stărilor de oboseală, tulburări de memorie, tulburări de concentrare, amețeală și dureri de cap.

Această strâmbătură a cartilajului osos nu se poate rezolva prin medicamente, prin sprayuri, ci doar printr-o intervenție chirurgicală. Această deviație de sept poate avea complicații medicale. Nu mai respiri cum trebuie, nu mai primești oxigen cum trebuie. În ciuda intervalului de timp pe care îl petreci dormind, tot ai stări de oboseală .”, a explicat specialistul în domeniu. 

Astfel, specialistul în domeniu le recomandă tuturor persoanelor care se confruntă cu această problemă medicală să apeleze la operație fără frică deoarece această intervenție nu este una complicată și nu presupune o perioadă lungă de recuperare.

 „ Nu este o operație grea. Durează între o jumătate de oră și o oră, în funcție de cât de dificil este acel sept deviat. Nu te învinețești, nu te doare nimic după operație. Operația nu te doare pentru că se va face cu anestezie generală. Este o operație ascunsă, lucrăm în interiorul nasului și nu se vede absolut nimic la suprafață .”, a precizat specialistul în domeniu.

Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?
Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?[Sursa foto: freepik]

 


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Viroza pulmonara: simptome si cum trebuie tratata corect

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Ce i-a dat mama Geta lui Milan când a ajuns acasă? „Vai, ce dor mi-a fost de tine, dragul meu! Doamne, cât e de scump!”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies