Obisnuiesti sa consumi pate de ficat din comert? S-ar putea sa te lasi dupa ce afli ce contine de fapt


Daca te uiti cu atentie pe etichetele pateurilor de ficat din comert s-ar putea sa renunti la a mai consuma acest aliment.

Pateul de ficat din comert are de fapt un continut foarte scazut de ficat. Majoritatea conservelor de pate de ficat au un procent de 15-25% ficat de porc. In rest, ingredientele sunt slanina, sorici, faina alba de grau, proteina vegetala din soia, amidon din porumb, apa, sare iodata, zahar, carmin, gluten si nitrit de sodiu, pe post de agent conservant. Despre nitritul de sodiu (E250) si potentialul sau cancerigen s-a discutat mult in ultima vreme, deci putem considera ca este bine sa fie evitat.

Iata o lista de substante prezente pe etichetele pateurilor de ficat din comert: polifosfati, condimente, extract de condimente, mustar, sirop de glucoza, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenti de ingrosare: guma guar, guma xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a aciditatii: acid malic.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nelson Mondialu, casa de la țară: „I-am luat casă să-i fac vecini cu voi!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri