Obişnuieşte-te cu jobul pe care nu-l suporţi!


Mulţi oameni sunt bucuroşi că au un loc de muncă deşi nu le place deloc, iar şeful lor ştie exact că se întâmplă asta din cauza condiţiilor contractuale, a salariilor mici. Din păcate astfel de oameni trebuie să câştige bani pentru că au facturi de plătit,  rate la casă, familie de întreţinut. Şi studenţii sunt în categoria oamenilor care acceptă o perioadă de timp joburi care nu le plac şi care sunt mai ales în mediul online.

O parte dintre acestea se îndreaptă spre zona de videochat NightProwl.ro mai ales că în acest domeniu pot lucra şi de acasă, iar banii sunt cei care atrag.

Dacă te gândeşti să-ţi schimbi jobul sau să te angajezi pe un alt post, trebuie să fii foarte atent, să ai grijă să nu nimereşti mai rău. Nu asculta părerile unor persoane pe care nu le cunoşti prea bine, nu te aştepta ca lumea să-ţi spună adevărul pentru că nimănui nu-i pasă, iar cel care va avea de suferit vei fi

chiar tu. Problema nu este că vei fi minţit ci că vei fi minţit foarte mult, adică este posibil să ţi se spună atât de multe minciuni încât să regreţi apoi mai mult din pricina faptului că ai fost prea naiv şi încrezător în astfel de oameni. ,,Minciuna este dispreţuirea şi oarecum nimicirea propriei demnităţi umane.ˮ (Immanuel Kant- ,,Despre bine şi frumosˮ)

Foarte multe posturi bune la Stat se obţin prin pile şi relaţii, iar dacă eşti bun şi ambiţios este posibil după o anumită perioadă de timp, foarte îndelungată, să fii avansat. Mulţi linguşitori cu relaţii pot ajunge chiar în posturi foarte bune, de invidiat. Artificiile folosite de aceştia sunt şpaga, cadourile sau favorurile, grija ,,de a nu face valuriˮ şi altele. Când vine vorba de privat, patronii evită să angajeze prieteni sau rude mai ales dacă sunt persoane care nu au pregătire şi dorinţă de a munci, dacă din contra au de-a face cu oameni

care sunt capabili şi cu experienţă în meseria lor, îi angajează imediat şi îi exploatează la maxim. Robert Frost spunea: ,,Lumea e plină de oameni disponibili: unii sunt dispuşi să muncească, alţii să-i lase pe ceilalţi.ˮ

Pentru a avea succes în profesie trebuie să fii o persoană cu anumite trăsături de personalitate: să ştii să-ţi gestionezi foarte bine timpul, să ai ambiţie, să ai atenţie distributivă, la toate detaliile, să ai plăcerea de a munci, să dai dovadă de seriozitate şi corectitudine în ceea ce faci.

Doar aşa poţi avea succes profesional.

Dacă priveşti în jur vei vedea că aşa sunt oamenii care ajung angajaţi eficienţi, ei au astfel de însuşiri şi fac eforturi în munca lor pentru a reuşi. Din păcate astfel de oameni cer foarte mult şi de la cei din jur, deoarece fiind oameni deştepţi nu pot accepta jumătăţi de măsură, au standarde înalte şi cer o atitudine perfecţionistă şi celor care îi înconjoară.  Dăruirea faţă de muncă a acestor oameni este de apreciat, însă încăpăţânarea şi lipsa de flexibilitatea de care dau dovadă este deseori greu de suportat. Este destul de greu să fii şi un bun profesionist şi un bun partener de viaţă în familia pe care o ai. Uneori poate fi chiar imposibilă reuşita şi în alte zone ale vieţii, în viaţa personală de exemplu, este dificil să fii şi om de carieră şi părinte şi partener şi prieten.

În concluzie, este bine să fii o persoană care reuşeşte să le facă la un anumit nivel pe toate, chiar dacă acesta nu este chiar unul înalt. Nu-ţi dori să fii neapărat un om de carieră pentru că s-ar putea să nu mai ai timp pentru altceva. Trebuie să trăieşti cu moderaţie în toate, să fii un om echilibrat. Un sfat pe care îl poţi primi şi tu şi altcineva este să ,,ai grijă întotdeauna ce-ţi doreştiˮ că s-ar putea să ai parte, şi apoi să te confrunţi cu o situaţie dificilă, care să-ţi complice viaţa. Un paradox al vieţii noastre este: promovarea la serviciu poate aduce mai mulţi bani, dar şi mai multă muncă, stres şi bătaie de cap.


Abonează-te pe

Citește și:

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae. Se spune pe 6 decembrie pentru sanatate si prosperitate

Dan Bittman, probleme financiare din cauza pandemiei. Artistul se află într-o situație disperată

Traditii de Sfantul Nicolae. Ce se intampla daca ninge pe 6 decembrie

Cel mai cumparat cadou de Mos Nicolae

Oracolscop 04 - 10 decembrie 2017. Taurii trebuie sa renunte la neincredere, iar racii au o noua viziune asupra vietii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Katie Bates și Travis Clark s-au logodit! Ce surpriză i-a pregătit cântărețul iubitei lui?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri