Traditii de Sfantul Nicolae. Ce se intampla daca ninge pe 6 decembrie


Traditii de Sfantul Nicolae. Ce se intampla daca ninge pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi nu numai de către copiii cărora le aduce cadouri, ci şi de cei mai sărmani, pe care se spune că îi păzeşte şi îi ajută.

Românii, ca şi restul europenilor, îl descriu pe Moş Nicolae drept un bătrân cu barbă mare şi albă. Înainte, bătrânii îşi puteau da seama cât va fi iarna de lungă doar în funcţie cum era ziua de Sfântul Nicolae.

Dacă ningea pe 6 decembrie, aceştia spuneau că iarna va fi una scurtă, dar în cazul în care nu era zăpadă, bătrânii arătau ca iarna va fi una lungă.

"În ziua de Sfântul Nicolae este bine să aducem în casă crenguţe de pomi fructiferi, care vor fi puse în apă lângă o icoană. Se spune că acest obicei prevesteşte cum va fi anul următor, dacă crenguţele înfloresc până la sfârşitul anului, înseamnă că anul ce urmează va fi unul foarte bun şi plin de împliniri", spune Maria Popa, o localnică din Bihor.

Se spune că dacă ninge în ziua de 6 decembrie, Moş Nicolae îşi scutură barba, dar dacă nu ninge înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit. Din bătrâni umblă vorba că Sfântul Nicolae se sărbătoreşte şi pentru a fi ajutaţi oamenii împotriva bolilor şi a loviturilor de orice fel, scrie adevarul.ro. "După poveştile bătrâneşti, în nopţile de sărbători sfinte se deschide cerul pentru toţi muritorii, iar Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta lui Dumnezeu", mai

spune Maria Popa.


Abonează-te pe

Citește și:

Cel mai cumparat cadou de Mos Nicolae

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

Oracolscop 04 - 10 decembrie 2017. Taurii trebuie sa renunte la neincredere, iar racii au o noua viziune asupra vietii

Mesajul Ingerilor pentru luna decembrie 2017

Un cuplu celebru divorteaza la cateva luni de la nunta. Motivul este infidelitatea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Constantin Enceanu, dezvăluiri noi despre cearta cu mama fiului de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian: „Sunt o persoană asumată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri