Toata lumea a avut cel putin o data in viata parte de o experienta culinara dezastruoasa in urma careia si mancarea si oala in care a fost gatita s-au ars.
A curata o astfel de oala nu e usor, dar cu aceste ingrediente naturale, vasul va arata ca nou. Iata cateva trucuri simple pentru curatarea oalelor arse:
1. Otet si bicarbonat
Toarna in oala apa in care ai adaugat o ceasca cu otet. Cantitatea finala trebuie sa acopere arsura. Pune vasul pe foc si lasa lichidul sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, stinge flacara si adauga 2-3 lingurite cu bicarbonat de sodiu.
2. Lamaie cu bicarbonat
Sucul de lamaie este acid si va dizolva repede murdaria. Stoarce in oala arsa sucul de la doua lamai si lasa-l sa actioneze 5-10 minute, in functie de cat de mare este zona de murdarie.
3. Sare de bucatarie
Textura sa grunjoasa te ajuta sa inlaturi arsura. Pune in oala 2 linguri de sare si otet de mere cat sa formezi o pasta. Ia un burete abraziv si cu aceasta pasta freaca suprafetele arse.
4. Cenusa
Adauga in oala arsa niste cenusa si apa si pune vasul la fiert. Dupa ce s-a racit, freaca bine cu un burete. Daca este nevoie, repeta procedeul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro