O tânără din Ucraina și-a pierdut fiica și soțul în atacurile din Cernihiv! Cu ce amintire a rămas de la copil: „ Tot timpul, ea a fost acolo ţinându-mă în siguranţă”


O femeie a reușit să scape cu viață, însă fiica sa în vârstă de 12 ani și soțul său au pierit, după ce mașina lor a fost atacată.


In articol:

După 24 de zile în care a stat captivă într-un subsol din Cernihiv, o tânără mamă din Ucraina a povestit ce s-a întâmplat cu familia sa.

Viktoriei Kovalenko, o mamă din Ucraina, şi-a pierdut fata de 12 ani şi soţul în război şi care a fost captivă 24 de zile într-un subsol, alături de fiica ei mai mică de doar un an.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu o româncă după ce i-a dat o porţie de mâncare unei fetiţe din Ucraina. Ce i-a oferit aceasta: "E incredibil"

La 9 zile de la începerea războiului, Viktoria și soțul său Petro au deci să plece din Cernihiv alături de cele două fiice: o fetiță în vârstă de 12 ani, Veronika, și o fetiță în vârstă de doar un an, pe care o cheamă Varvara.

Au luat ce aveau nevoie și au urcat în mașină. Când au ajuns la periferia orașului, spre sud, și-au dat seama că drumul este blocat de pietre, așa că Petro a oprit și a coborât pentru a debloca drumul. Însă coșmarul abia atunci avea să înceapă, deoarece asupra mașinii lor a început să se tragă.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu Masha, ursoaica ,,refugiată” din Ucraina. Animalul fusese adus la sanctuarul de la Zărneşti

"Fiica mea mai mare Veronika a început să plângă, pentru că am fost tăiată la cap de o bucată de sticlă şi sângeram", spune Viktoria. "Veronika a început să strige, mâinile îi tremurau, aşa că am încercat să o liniştesc. Ea a coborât din maşină şi am mers după ea. Când am ieşit am văzut-o căzând. Când m-am uitat mai bine, capul ei nu mai era"..

"Am încercat să rămân calmă, îmi ţineam fiica mai mică în braţe şi tot ce voiam era să o ştiu în siguranţă”. Nu l-a mai văzut pe Petro, dar tăcerea i-a spus Viktoriei că şi soţul ei a murit.

Citeste si: Primele imagini din buncărul în care se ascunde Zelenski! Ce se poate întâmpla dacă aprinde luminile? „Trebuie să fie întuneric aici. Ar putea zbura înăuntru”

Viktoria și Varvara au reușit să fugă și au ajuns într-o clădire. Timp de 24 de zile au stat captive în subsol, după ce patrulele rusești le-au găsit. Viktoria și micuța în vârstă de doar un an au petrecut următoarele 24 de zile în condiții îngrozitoare. Tânăra i-a rugat pe soldați să îi permită să îi îngroape pe soțul și pe fiica sa.

„Era în 12 martie. M-au sunat şi mi-au spus: 'Hai să mergem şi o să vezi unde vor fi'. Au fost îngropaţi în pădure, în două morminte, o cutie era mai mare, o cutie mai mică. Am rămas şi am început să acoperim cutiile cu pământ, dar au început bombardamentele, aşa că am fugit înainte să terminăm de îngropat. A fost înfiorător"...

Viktoria și fiica cea mică sunt în siguranță în prezent

În prezent, cele două se află în Liov. Viktoria le-a arătat celor de BBC un breloc- o văcuţă cu o inimă pe piept. A fost un cadou de la Veronika. La el este ataşat un mic inel de aur, gravat cu litere: „A fost de la biserică, mi l-a cumpărat ea. Este o amuletă, simt că m-a salvat. A fost în buzunar. Tot timpul, ea a fost acolo ţinându-mă în siguranţă".


Abonează-te pe

Citește și:

Ce au păţit trei tinere din Ucraina care au trecut graniţa cu doi căţeluşi şi o pisică. Cum s-au comportat românii cu care au interacţionat

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ce s-a întâmplat cu refugiaţii ucraineni de la Gara de Nord şi pe cine au sărbătorit: "M-am trezit cu tortul în faţă" Imagini uluitoare

Imagine tulburătoare! Ce au scris părinţii pe spatele unei refugiate de doi ani din Ucraina: "Mâinile îmi tremurau foarte tare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri