O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai

solutie pentru mucegaiul de la masina de spalat

O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai

Deseori, se poate întâmpla ca mașina de spălat să miroasă a mucegai. Insă știați cum puteți scăpa de acest miros?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți curăța mașina de spălat în momentul în care începe să miroasă a mucegai.

 

De ce miroase mașina mea de spălat

In ciuda faptului că ni se pare destul de ciudat ca mașina să înceapă să miroasă a mucegai, se pare că este ceva normal ca aceasta să aibă acest miros în unele momente, tocmai din cauza detergentului de rufe utilizat, de la care mașina primește acel miros de mucegai.

În egală măsură mirosul apare și din cauza murdăriei, a prafului și a mucegaiului, aspecte care își fac simțită prezența din cauza umidității și căldurii care vine în anumite procese de spălare. Un alt motiv pentru care se resimte acest miros este și din cauza faptului că ușa mașinii de spălat se menține închisă și nu este lăsată să se usuce așa cum ar trebui după fiecare spălare.
Există și nenumărate persoane care lasă hainele umede și spălate în mașina de spălat peste noapte, iar automat hainele fiind umede pot emana acest miros de mucegai.

Citește și: Eliminarea mirosului de pe hainele de antrenamentul de sport

masina de spalat
O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cel mai simplu mod de a curăța mucegaiul din chitul de duș

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Care este principala problemă a faptului că mașina de spălat miroase a mucegai

Printre altele, principala problemă din cauza căreia mașina de spălat începe să aibă un miros de mucegai, iar rufele încep să miroasă urât deși sunt spălate, are loc tocmai din cauza faptului că mirosul de mucegai este transferat apoi în dulapurile și sertarele în care ținem hainele. O altă legătură este și cea a spumei făcută de detergent, dar și a scamelor regăsite pe haine.

Acestea sunt cele care pot bloca conductele și pot duce la deteriorarea etanșării interioare a mașinii de spălat. Este foarte important să vă curățați frecvent mașina de spălat, pentru ca aceasta să dețină o utilizare propice. Se recomandă chiar să curățați și ușa mașinii de spălat cu o cârpă din microfibră, pentru a evita acest miros neplăcut de mucegai.

Cum să scoți mirosul de mucegai din mașină de spălat

O modalitate prin intermediul căreia puteți scăpa de acest miros de mucegai aflat în mașina de spălat, este reprezentată și de o soluție de curățare pe care o puteți prepara chiar acasă, aplicată alături de o rutină de curățare profundă. Această metodă de curățare implică o frecare accentuată a tamburului și a rulării. Se recomandă chiar ca în unele pauze de spălare a hainelor să adăugați în mașină și în tambur oțet, utilizând apă fierbinte, pentru a scăpa de miros.

Cu toate acestea, pentru a vă asigura că veți scăpa cu siguranță de mirosul de mucegai și de reziduurile de detergent aflate dintr-o singură operațiune, puteți apela la soluția de curățare care implică bicarbonat de sodiu și oțet.

Tot ce trebuie să faceți este să acoperiți interiorul tamburului de spălat cu o ceașcă de bicarbonat de sodiu și să porniți mașina cu apă fierbinte, fără haine în interiorul mașinii de spălat, iar după ce acest pas a fost făcut, se recomandă să curățați interiorul garniturii din față cu un amestec

de oțet și apă, care vă va scăpa de reziduurile de scame dar și de detergent, proces în care trebuie neapărat să purtați mănuși. În ceea ce privește compartimentul pentru adăugarea balsamului și detergentului de rufe, se recomandă să adăugați 2 căni de oțet și să porniți iar un ciclu fierbinte de apă de spălare la mașină. Imediat apoi, ștergeți exteriorul cu amestecul de apă și oțet.

de ce miroase a mucegai masina de spalat
O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bat clopotele de nuntă în „Casa iubirii”? Bogdan îi va oferi Rebeccăi un inel? Aflați cum va reacționa concurenta, joi, 23 mai, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării- stirilekanald.ro

Mai multe sfaturi pentru a curăța mașina de spălat de mucegai

Curățați garnitura mașinii de spălat

Pe lângă faptul că trebuie să scăpați de mirosul de mucegai aflat în mașina de spălat, se recomandă să curățați și garnitura mașinii, dat fiind faptul că acea zonă adună în mod constant murdărie, iar de acolo pornește și mucegaiul. Se recomandă să purtați mănuși și să utilizați un burete sau dischete de bumbac pentru a curăța această zonă, cât mai bine cu putință.

cum poti spala masina de spalat
O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai[Sursa foto: freepik]

Curățați sertarul pentru detergent

Așa cum am menționat și anterior, cu siguranță nu trebuie să omiteți să curățați foarte bine și compartimentul de detergent al mașinii de spălat. Acesta se poate curăța utilizând săpun sau detergent de vase, sau doar cu puțină apă caldă și săpun lichid, utilizând un burete, pentru a vă asigura că murdăria se va îndepărta cu siguranță.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

miros urat de la masina de spalat
O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai[Sursa foto: freepik]Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cum să remediați un fermoar rupt. 15 moduri simple

Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

Tavi Colen, despre relația cu Gabriela Cristea: “Asta e nouă”

Horoscop 22 mai 2024. Află ce zodie alege să plece într-o scurtă escapadă

Radu, câștigătorul celui de-al doilea sezon Casa iubirii, invitat special la petrecerea Lenuței! „Mi-a fost dor de tine!” Iată ce reacții s-au stârnit în rândul concurenților

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies