O anumita metoda de contraceptie iti creste riscul de a face cancer la san! Afla care este aceasta!


O anumita metoda de contraceptie iti creste riscul de a face cancer la san! Afla care este aceasta!

Ar putea anumite forme de contraceptie sa iti creasca riscul de a face cancer la san?

 

Un nou studiu publicat in jurnalul "Obstetrics and Gynecology" sustine exact acest lucru. Oamenii de stiinta au urmarit mai mult de 93.000 de femei aflate la menopauza din 1994 si pana in 2007 pentru a vedea daca exista vreo legatura dintre rata de crestere a cancerului uterin si folosirea sistemului intrauterin de eliberare a hormonului  levonorgestrel (IUD).
Toate femeile participante la studiu foloseau IUD pentru a reduce fluxul menstrual pentru ca levonorgestrelul reguleaza ovulatia feminina.
In timp ce acest dispozitiv nu a crescut riscul de cancer uterin, ovarian, pancreatic si de plamani, cercetatorii au observat o crestere a numarului de cazuri de cancer la san, in special la femeile cu varste intre 45 si 49 de ani.
Sursa: Shape.com

Un nou studiu publicat in jurnalul "Obstetrics and Gynecology" sustine exact acest lucru. Oamenii de stiinta au urmarit mai mult de 93.000

de femei aflate la menopauza din 1994 si pana in 2007 pentru a vedea daca exista vreo legatura dintre rata de crestere a cancerului uterin si folosirea sistemului intrauterin de eliberare a hormonului  levonorgestrel (IUD).

Toate femeile participante la studiu foloseau IUD pentru a reduce fluxul menstrual pentru ca levonorgestrelul reguleaza ovulatia feminina. In timp ce acest dispozitiv nu a crescut riscul de cancer uterin, ovarian, pancreatic si de plamani, cercetatorii au observat o crestere a numarului de cazuri de cancer la san, in special la femeile cu varste intre 45 si 49 de ani. 

Sursa: Shape.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alex Oianu de la Puterea Dragostei, alături de noua iubită!

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

(111, 222, 333, 3+3) Dieta disociată / Topește 15 kilograme în 2 săptămâni

Cură de slăbire cu mămăliga. Slăbești 10 kilograme

Cura de slăbire cu zeama de varză

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2021. Trimite MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, familie, colegi, profesori, șefi pe data de 21 mai 2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri