Nu vrei sau nu poti sa renunti la fumat? Vezi cum te poti proteja de cancer!


Cu totii cunoastem efectele negative ale fumatului asupra sanatatii. Insa cu toate acestea, nu putem sa renuntam definitiv la el.

Cu totii cunoastem efectele negative ale fumatului asupra sanatatii. Insa cu toate acestea, nu putem sa renuntam definitiv la el.

Putem oare sa reducem aceste efecte negative prin alimentatie?

Citeste articolul si afla ce minunatii au mai descoperit cercetatorii.
Cum pot preveni fumatorii cancerul la plamani

Pentru fumatori sunt in general putine vesti bune. Cancerul la plamani este a doua cauza de deces la nivel mondial.

Iata ca azi am o veste buna si pentru fumatori! Desi cea mai buna strategie ramane renuntarea, iata ca curcumina din turmeric ajuta si pe cei intoxicati zilnic de carcinogeni.

Turmericul – polivalent in lupta anticancer

Din 1987, Institutul National al Cancerului din SUA a testat peste 1000 de agenti diferiti pentru activitatea lor anticancer chemopreventiva, dintre care doar cateva au trecut spre studiile clinice. Curcumina, prezenta in condimentul indian turmeric, care este folosit in pudra de curry, este un astfel de agent.

Conform modului lor de actiune, agentii anticancer sunt clasificati in diferite subgrupe: antiproliferativi, antioxidanti sau blocatori de cancerigeni. Curcumina apartine tuturor subcategoriilor, avand mai multe mecanisme de actiune si blocand formarea, proliferarea si invazia cancerului. Mai mult, ne poate ajuta chiar inainte sa ajunga cancerigenii la celulele noastre (W. Park et al. New perspectives of curcumin in cancer prevention. Cancer Prevention and Research, 2013).

Un studiu din 1987 a investigat efectele curcuminei asupra capacitatii toxinelor de a altera ADN-ul si au descoperit ca curcumina este antimutagen eficient impotriva mai multor substante ce cauzeaza cancer, dar acest lucru a fost un studiu in vitro, adica in eprubeta (M. Nagabhushan et al. In vitro antimutagenicity of curcumin against environmental mutagens. Food Chemistry and Toxicology 1987)…

Citeste mai mult aici


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

Horoscop Camelia Pătrășcanu 6 - 12 iulie 2020. Două zodii pot pierde totul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri