Iata cateva moduri creative prin care poti folosi resturile de alimente din bucatarie.
Coaja de mar- poate fi uscata si apoi folosita pentru ceai. De asemenea o poti folosi pentru a curata petele de pe oalele din aluminiu sau ca remediu pentru cearcanele de la ochi.
Zatul de cafea- amesteca o cantitate mica de zat cu balsam de par si vei vedea ca parul tau va fi mai stralucitor. Zatul de cafea mai poate fi folosit ca exfoliant pentru ten.
Coaja de la portocale- o poti adauga in smoothiuri pentru savoare sau ca solutie pentru indepartarea insectelor.
Coaja de la ceapa sau usturoi- stiai ca aceste coji au mai multi nutrienti decat ceapa sau usturoiul in sine? Foloseste- le pentru a-ti face supa aromata pentru diferite preparate.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Scoarta de la pepene- partea aceea alba de la pepenele rosu poate fi pusa la murat. Este delicioasa! De asemenea scoarta de la pepene te poate ajuta sa scapi de acne. Maseaza tenul cu aceasta.
Cojile de banana- pot fi folosite ca fertilizator si pesticid pentru plantele din ghiveci sau gradina.
Sunt de asemenea, un remediu pentru intepaturile de insecte sau iritatii. Le poti folosi si pentru a da luciu pantofilor, daca folosesti partea interioara a acestora.
Radacina cepei verzi- daca o pui in apa, vor creste frunze verzi numai bune pentru salate si preparate delicioase!
Frunzele de la ananas- poti sa cresti din nou planta pentru ca daca o pui in apa, face radacini!
Cojile de la oua- maruntite si amestecate
cu pamant, sunt o sursa buna de calciu in gradina.
Zeama de la muraturi- daca ai golit borcanul de castraveti dar ai ramas cu zeama, adauga legume si tine borcanul inchis pentru un timp! Vei avea muraturi proaspete!
Sursa news.distractify.com