Nu mai incerca sa numeri caloriile! Tipul alimentelor este cel care conteaza! Uite ce trebuie sa consumi!

Nu mai incerca sa numeri caloriile! Tipul alimentelor este cel care conteaza! Uite ce trebuie sa consumi!
Nu mai incerca sa numeri caloriile! Tipul alimentelor este cel care conteaza! Uite ce trebuie sa consumi!

Expertii sustin ca nu toate caloriile sunt concepute in mod egal asa ca, in loc sa le numeri in mod obsesiv, concentreaza-te asupra celor pe care le consumi.

 

Se pare ca tocmai alimentele bogate in grasimi sunt cele care ne protejeaza de cresterile in greutate. Nucile uleiul de masline, pestele si laptele gras sunt printre cele care te mentin slaba, in ciuda continutului bogat in grasimi.
In contrast, se pare ca alimentele sarace in grasimi sunt cele daunatoare, cele care ne fac sa ne dorim sa mancam din ce ince mai mult.
Dr Sean Lucan scrie in jurnalul "Public Health Nutrition" ca doua alimente pot avea efecte foarte diferite asupra corpului, in ciuda numarului similar de calorii. De exemplu, proteinele ne dau o senzatie de satietate mai mare, in timp ce carbohidratii rafinati, precum paine, chipsurile si orezul alb, ne-ar putea face sa poftim alimente dulci.
De aceea, Dr.
Lucan ne recomanda sa ne concentram asupra tipului de alimente si mai putin asupra continutului caloric.
"O calorie de somon (in mare parte proteine) si o calorie de ulei de masline (grasime pura) au efecte biologice diferite de continutul caloric al orezului alb (carbohidrat rafinat), in special in ceea ce priveste greutatea corporala si cantitatea de grasime", spune medicul.
Unele grasimi, precum cele din nuci, ulei de masline, produse lactate, ulei de peste si avocado, ar putea sa te protejeze de cresterile in greutate.
Sursa: dailymail.co.uk

Se pare ca tocmai alimentele bogate in grasimi sunt cele care ne protejeaza de cresterile in greutate. Nucile uleiul de masline, pestele si laptele gras sunt printre cele care te mentin slaba, in ciuda continutului bogat in grasimi.

In contrast, se pare ca alimentele sarace in grasimi sunt cele daunatoare, cele care ne fac sa ne dorim sa mancam din ce ince mai mult. 



Dr Sean Lucan scrie in jurnalul "Public Health Nutrition" ca doua alimente pot avea efecte foarte diferite asupra corpului, in ciuda numarului similar de calorii. De exemplu, proteinele ne dau o senzatie de satietate mai mare, in timp ce carbohidratii rafinati, precum paine, chipsurile si orezul alb, ne-ar putea face sa poftim alimente dulci. 

De aceea, Dr. Lucan ne recomanda sa ne concentram asupra tipului de alimente si mai putin asupra continutului caloric. 


" O calorie de somon (in mare parte proteine) si o calorie de ulei de masline (grasime pura) au efecte biologice diferite de continutul caloric al orezului alb (carbohidrat rafinat), in special in ceea ce priveste greutatea corporala si cantitatea de grasime", spune medicul.

Unele grasimi, precum cele din nuci, ulei de masline, produse lactate, ulei de peste si avocado, ar putea sa te protejeze de cresterile in greutate. 


Sursa: dailymail.co.uk

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Trecutul amoros al cuplului format din Aurora și Săndel Mihai, a fost unul cu dus și întors! Cum s-au reîntâlnit cei doi, după câțiva ani de la separare?

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Adriana Simionescu, cu gândul la un nou partener de viață? Ce planuri are fiica cea mică a lui Adrian Minune, în acest sens?

”Super gripa” a ajuns în România. Care este primul simptom

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies