Atunci cand mananci pepene rosu, probabil arunci semintele sau le inghiti ca atare, fara a le mesteca.
Pentru a beneficia de proprietatile lor pentru sanatate, este nevoie sa le gatesti, sa le macini sau sa le coci.
Semintele de pepene rosu contin fibe esentiale pentru sanatatea optima a tractului digestiv si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali si a inflamatiilor din corp.
Contin citrumina, o substanta care actioneaza ca un antioxidant ce ajuta la extinderea vaselor de sange si are efecte pozitive in cazuri de ateroscleroza, hipertensiune, agina si disfunctie erectila. In plus, ajuta in problemele renale.
Iata reteta magica:
Macina seminte proaspete de la un pepene rosu si fierbe-le timp de 15 minute in doi litri de apa. Aceasta cantitate iti ajunge pentru doua zile iar intr-a treia zi trebuie sa faci pauza.
Procesul trebuie sa continue timp de cateva saptamani, la acelasi intervat de timp.
Semintele de pepene rosu sunt recomandate pentru intarirea inimii si a structurii musculare a corpului. Sunt o sursa bogata de magneziu, fier, vitaminele A, B si C, antioxidanti, calciu, mangan si grasimi sanatoase.
Sursa: dailyhealthycare.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro