Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o super placinta.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou
Mod de preparare
Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.
Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.
Umplutura
Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale.
Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.
Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.



Ingrediente

2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou

Mod de preparare

Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.

Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.

Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.


Umplutura

Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale. 

Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.

Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate