Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale
Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o super placinta.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou
Mod de preparare
Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.
Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.
Umplutura
Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale.
Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.
Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.



Ingrediente

2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou

Mod de preparare

Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.


Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.

Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.


Umplutura

Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale. 


Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.

Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies