Noua stare de alertă intră în vigoare de astăzi! Iată care sunt principalele restricții


Noua stare de alertă intră în vigoare de astăzi! Guvernul a decis ca starea de alertă să fie prelungită de miercuri, 17 iunie 2020.


In articol:

Noua stare de alertă intră în vigoare astăzi! Guvernul a decis că începând cu ziua de astăzi, miercuri, 17 iunie 2020, starea de alertă va fi prelungită pe tot teritoriul țării, iar măsurile vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Citeste si: OMS- descoperire de ultim moment! Există un tratament care reduce mortalitatea la coronavirus

Noua stare de alertă intră în vigoare astăzi! Iată care sunt principalele măsuri

Potrivit timisoarastiri.ro, regulile pe care populația României va trebui să le respecte pe durata acestei stări de alertă sunt:

– Rămâne obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, va pune la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale respective.

– Toţi cei care vin în România din ţările care nu se vor afla pe lista excepţiilor (va fi stabilită de Institutul de Sănătate Publică) vor sta în carantină la domiciliu împreună cu familia.

– Persoanele care vin în România din ţările care sunt pe lista excepţiilor sunt scutite de carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină.

Citeste si: Se reiau slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli vor respecta credincioșii

– De asemenea, cei care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la izolare, fie au petrecut cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

– Cei care nu vor să stea în carantină cu familia, pot cere carantină instituţionalizată. De asemenea, persoanele aflate în izolare sau carantină în acest moment trebuie să rămână acolo până când se incheie termenul de 14 zile.

– Sunt interzise protestele, mitingurile, procesiunile sau concertele în spaţii deschise, dar sunt excepţii. Sunt permise antrenamentul în bazele sportive, cantonamentele, competiţiile sportive (fără spectatori).

noua-stare-de-alerta-intra-in-vigoare-astazi
noua-stare-de-alerta-intra-in-vigoare-astazi

– Rămân în continuare deschise muzeele, bibliotecile, librăriile, iar evenimentele culturale în aer liber sunt permise, dar cu respectarea unr reguli stabilite printr-un ordin comun Ministerul Sănătăţii-Ministerul Culturii.

– Organizarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unei maşini sunt membrii aceleaşi familii, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț îngrijorător. Va fi haos în România, dacă Parlamentul nu va lua această decizie: „Riscul este foarte mare...”

– Este permisă slujba religioasă atât în interiorul cât şi în exteriorul bisericii, cu respectarea unor reguli sanitare.

– Se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

– Se interzice participarea la evenimente private în spaţii deschise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

– Sunt interzise grupurile mai mari de 6 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie – valabil în cazul pietonilor.

– Poate fi instituită carantina în clădiri, localităţi la cererea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

– E interzisă servirea clienţilor în interiorul restaurantelor, hotelurilor şi cafenelelor. Acestea pot servi clienţii doar în regim take away sau la terasă.

– Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în următoarele domenii: activităţi în piscine, locuri de joacă şi săli de jocuri.

– În mall-uri rămân inchise restaurantele, cafenelele, locurile de joacă, cinematografele, sălile de jocuri de noroc.

– Sunt suspendate zborurile spre Belgia, Franţa, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România.

Citeste si: România intră în stare de normalitate?! Anunțul lui Raed Arafat

 


Abonează-te pe

Citește și:

OMS- descoperire de ultim moment! Există un tratament care reduce mortalitatea la coronavirus

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Câți oameni mor din cauza coronavirusului, din 100 de infectați! Raed Arafat, informații importante

România intră în stare de normalitate?! Anunțul lui Raed Arafat

Vloggerul Mihai Zmenta- comportament scandalos! ”Își scriu pe frunte: vreau să fiu violată!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri