Nicușor Dan face promisiuni: rețeaua de termoficare se va repara cu bani europeni


Primarul General al Capitalei și ministrul Fondurilor Europene au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea rețelei de termoficare.


In articol:

Rețeaua principală de termoficare va fi reabilitată din bani europeni. Nicușor Dan a făcut declarații referitoare la proiectul care va începe anul viitor.

Nicușor Dan, despre reparația rețelei de termoficare

210 km de rețea principală de termoficare se vor repara cu bani europeni. Nicușor Dan a specificat că lucrările vor începe anul viitor.

Citeste si: Raed Arafat, despre cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an! Ce restricții ar putea fi luate

”Semnăm astăzi contractul de finanțare pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Este vorba despre un contract pentru 210 km din cei 954 km de rețea principală, adică 23%...Contractul

are o valoare de 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanțare nerambursabilă”, a declarat Nicușor Dan.

nicusor dan sotie
Nicușor Dan alături de soția sa[Sursa foto: Facebook Nicusor Dan]

Rețeaua de termoficare are nenumărate avarii, acestea crescând de la 420 la 1300 din 2016 până în 2020.

"Prin această finanțare și prin lucrările pe care le vom demara de îndată ce vremea ne va permite și după ce vor fi finalizate procedurile de achiziție, o să avem trei mari îmbunătățiri. În primul rând, îmbunătățirea căldurii și a apei calde pentru bucureșteni. În al doilea rând, reducerea pierderilor care se va duce într-o reducere a subvenției pe care municipalitatea o plătește în fiecare an. În al treilea rând, dar nu cel mai puțin important, reducerea poluări atmosferice pe care această ineficiență o generează", a mai spus primarul general al Capitalei.

Ludovic Orban, declarații cu privire la rețeaua de termoficare

”În privința sistemului de termoficare din București, de ce am spus că este doar un prim pas, pentru că este nevoie de investiții majore pentru a crește randamentul sistemului de termoficare din Municipiul București. La ora actuală, producerea energiei termice se face în centrale cu randamente de aproximativ 50%, dacă nu și mai puțin. Iar pierderile pe rețeaua principală și pe rețelele secundare sunt uriașe. De asemenea, există pierderi în cadrul clădirilor".,

a precizat Orban.

Citeste si: Viorel Cataramă, acuzații dure despre Virgil Musta: „Un moșulică ce iese în fiecare zi și ne spune că nu avem voie să face Crăciunul...”

Conform declarațiilor lui Ludovic Orban, Guvernul va sprijini Primăria în toate demersurile legate de creșterea randamentului sistemelor de apă caldă și căldură.

nicusor dan primar
Nicușor Dan face un alt anunț important[Sursa foto: Facebook Nicusor Dan]

"Săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire la Ministerul Economiei, unde vom discuta planurile de investiție legate de ELCEN, astfel încât, într-o perioadă de timp rezonabilă, să fie efectuate investiții importante, care să crească randamentul în producerea energiei termice și electrice, în sistem de cogenerale, utilizând sisteme moderne, care să asigure randamente comparabile cu randamentele la producerea din alte țări europene”, a mai spus premierul.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis, despre carantina totală: „Nu luăm în considerare acum o carantinare totală"

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

Vasile Gherasim, fost primar în Capitală, a murit!

COVID-19 Italia: Sistemul sanitar în colaps!

COVID-19 Capitală! Măsurile luate vor fi prelungite!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri