Nicușor Dan, despre testarea bucureștenilor pentru Covid-19: „E bine să facem o testare masivă”


Ce spune edilul Capitalei despre testarea tuturor bucureștenilor pentru Covid-19. Care este soluția pe care o propune Nicușor Dan.


In articol:

Nicușor Dan, primarul general la Capitalei, a vorbit despre testarea în masă a bucureștenilor. Edilul Bucureștiului susține că această testare în masă nu se poate realiza din cauza costurilor ridicate. Peste 100 de milioane de euro ar trebui să plătească municipalitatea, pentru ca toţi locuitorii Capitalei să fie testaţi pentru COVID, însă nu sunt bani.

Nicuşor Dan spune că o variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de 10 ori mai puţin.

„O testare PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureştiului, să testezi 2 milioane de oameni PCR, testare în masă, te costă 100 de milioane de euro pe care nu îi avem.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID-19: „În cel mai fericit caz..."

Noile teste rapide, şi sunt două dintre ele care sunt agreate şi recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt de 10 ori mai ieftine, şi e bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine, bineînţeles, pe categorii de persoane, pe personal medical, pe personal social, pe şoferi de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc.

Citeste si: Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România: „Vaccinul va fi gratuit și nu va fi condiționat sau obligatoriu”

Guvernul a comandat trei milioane de astfel de teste şi nu i-au venit ca să poată să înceapă o testare în masă'', a anunţat Nicuşor Dan la un post tv.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, despre testarea în masă

Și profesorul Adrian Streinu-Cercel a subliniat importanța testării în masă, dar a vorbit și despre acceptarea vaccinului.

Testare Covid-19
Testare Covid-19 în București[Sursa foto: PixaBay]

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (...)

 

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (...) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.


Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Streinu-Cercel: „Dacă am face acest lucru, în două săptămâni s-ar termina pandemia în România”

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Pensii 2020. Zi importantă pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Ministerul Sănătății, despre vaccinul antigripal: "Vor ajunge la direcţiile de sănătate publică..."

Ludovic Orban, despre alegerile parlamentare: "Nu vor exista restricții..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mariana de la "Puterea Dragostei" a recunoscut totul! „Nu îmi e rușine să spun!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri