Ludovic Orban, despre alegerile parlamentare: "Nu vor exista restricții..."


Premierul României a declarat că cetățenii din localitățile carantinate își vor putea exercita dreptul de vot fără restricții.


In articol:

Ludovic Orban precizează că pe durata alegerilor parlamentare, cetățenii au dreptul să meargă la vot chiar dacă locuiesc în zonele carantinate.

Ludovic Orban, despre alegerile parlamentare

Ludovic Orban menționează că restricțiile de deplasare vor fi ridicate pe durata alegerilor, în localitățile carantinate.

Citeste si: Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere, în cazul în care treci printr-o localitate în carantină

covid distantare alegeri
locuitorii din localitățile carantinate vor putea merge la vot[Sursa foto: PixaBay]

"Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot.

Nu vor exista restricţii în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii
care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a transmis Premierul României.

Citeste si: Ludovic Orban, despre ziua cu un nou record de cazuri COVID: "Ne așteptăm să apară aceste efecte..."

Ludovic Orban a fost întrebat cum va trebui să procedez cineva care locuiește într-o zonă carantinată, în cazul deplasării la secțiile de votare.

covid 19 alegeri parlamentare coronavirus
alegătorii vor trebui să respecte regulile impuse de autorități[Sursa foto: PixaBay]

"Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”. a precizat Orban.


Abonează-te pe

Citește și:

Managerul Spitalului Județean Bacău a avut Covid-19, fără să știe! Cum a aflat adevărul

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ludovic Orban, despre starea de alertă: "Oferă puţine măsuri suplimentare faţă de..."

Ludovic Orban, despre starea de urgență: „Am ajuns în situaţia de a impune măsuri..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
Viața de cuplu după ce apare un copil
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri