Niculina Stoican și Olguța Berbec s-au întâlnit la tribunal! Ce decizie a luat instanța în cazul de plagiat


Olguța Berbec a dat-o în judecată pe Niculina Stoican din cauza faptului că i-ar fi furat, în urmă cu mai mult timp, o piesă. Ce au spus cele două în fața judecătorilor?


In articol:

Niculina Stoican și Olguța Berbec s-au întâlnit, acum două zile, la tribunal, pentru a rezolva toate neînțelegerile. Scandalul dintre cele două a început după ce Olguța Berbec a decis să își facă dreptate pe cale legală în ceea ce privește una dintre piesele sale, pe care ar fi furat-o Niculina Stoican. Aceasta a ales să cânte versurile ce-i aparțin colegei de breaslă atât la concerte, cât și la diferite evenimente, susținând că nu este nicidecum a Olguței Berbec, ci „culeasă din popor”. Ce au decis judecătorii?

Citeste si: Cine este soţia lui Constantin Enceanu. „M-am liniștit când fiica mea, Cătălina, mi-a dăruit doi nepoți”

Olguța Berbec

Olguța Berbec

[Sursa foto: Facebook]

Niculina Stoican și Olguța Berbec, față în față la tribunal

În urmă cu doar două zile, cele două artiste s-au întâlnit la Tribunalul București, acolo unde au stat față-n față, potrivit click.ro.

După ce au așteptat ore întregi până să intre în sala de judecată, cele două au început să discute și să răspundă la întrebările judecătorilor, în încăpere fiind în mod evident o atmosferă destul de tensionată.

Olguța Berbec a depus multe documente cu dovezi prin care arată că piesa intitulată „Dragoste veche și nouă” îi aparține, însă Niculina Stoican susține cu tărie că niciodată nu a auzit că aceasta ar fi, de fapt, a colegei de breaslă.

Întrebată fiind dacă „sunteți de acord că linia dumneavoastră melodie e identică cu cea a piesei Olguței Berbec”, Niculina Stoican a răspuns cu „DA”.

Așadar, pe data de 13 septembrie, potrivit deciziei luate de judecători, se vor întâlni trei experți de la Institutul de Folclor „Constantin Brăiloiu” care vor analiza dacă piesa pe care Niculina Stoican o cântă provine din folclor sau dacă într-adevăr aparține Olguței Berbec.

Citeste si: Cine este MARIA CÂRNECI. "Nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi şi am trăit modest, dar foarte curat."

Niculina Stoican

Niculina Stoican

[Sursa foto: Facebook]

Niculina Stoican ar fi modificat titlul și versurile, păstrând linia melodică

Olguța Berbec a înregistrat piesa „Dragoste veche și nouă”, în anul 2015, la Uniunea Compozitorilor, ea fiind remunerată din difuzările de pe radio și alte canale muzicale.

Ei bine, în urmă cu doar un an, Niculina Stoican lansa piesa „Iar mi-e dor de Mehedinți”, care seamănă izbitor cu cea compusă de colega ei de breaslă. Cu toate că Niculina Soican a schimbat titlul și versurile, linia melodică este aceeași, lucru ce a determinat-o pe Olguța Berbec să creadă că a fost, de fapt, plagiată.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este NICULINA STOICAN. "M-a bătut cu furtunul de la mașina de spălat. O bătaie pe care nu am uitat-o nici până acum”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine este ALEXANDRU ARŞINEL. „Eram gras, nu scoteam o vorbă că nu cumva să râdă lumea de mine. O piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie."

Cu cine s-a iubit Petrică Mîțu Stoian în mare secret? Mama artistului și-ar fi dorit să o aibă ca noră

Calendar ortodox 18 august 2022. Ce sărbătoare este joi?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă cu mâncarea atunci când este pusă caldă în frigider
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri