„Ne-am săturat să fim bătaia lor de joc”. Care este salariul unui polițist în anul 2022


Polițiștii au avut multe nemulțumiri în legătură cu salariile pe care le primesc, iar în ultimul timp acestea au fost tot mai dese. Pe lângă salarii, polițiștii au o problemă și cu condițiile de la locul de muncă.


In articol:

Pe data de 2 februarie 2022, polițiștii din întreaga țara au făcut un protest în Capitală, unde și-au exprimat nemulțumirea în legătură neprimirea unor bani, pe care ar fi trebuit să îi primească de la Guvern, în urmă cu trei ani.

Citeste si: Cât câștigă lunar un farmacist în 2022. Salariile diferă de la un oraș la altul

Ce a declarat un polițist

Un polițist a declarat că s-a săturat ca ei să fie bătaia or de joc și să fie umiliți și că își doresc ca legea salarizării unitare să fie respectată.

“Ne-am s ă turat s ă fim b ă taia lor de jos ș i s ă fim

umili ț i. Vrem c ă legea salariz ă rii unitare s ă fie respectat ă, practic poli ț i ș tilor li se fur ă bani din buzunare”, a declarat un poli țist.

salarii politisti

Cat castiga un politist in 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Întâlnirea s-a încheiat după ora 15:00, iar polițiștii nu au fost chemați la negocieri de niciun reprezentat al guvernului. De la data de 1 iulie 2022, conform proiectului de ordonanță de urgență al Guvernului, care are în prim-plan salarizarea personalului din fonduri publice, se va actualiza și valoarea brută a salariului de grad, proporțional cu evoluția salariului brut pe țară.

salarii politisti

Cat castiga un politist in 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

 

Care este salariul unui polițist

La fel ca și în cazul profesorilor, al medicilor, sau al preoților, și salariul polițiștilor diferă în funcție de gradul pe care îl prezintă și de categoria funcțiilor.

Ofițerii cu funcții de comandă au salarii între 6.255 și 11.270 de lei. Ofițerii care nu au funcții de comandă au salarii între 4.115 și 7.663 de lei. Subofițerii cu funcții de comandă au un salariu de 3.809 de lei. Ofițerii de poliție cu funcții de comandă au salarii între 5.187 și 24.668 lei, iar ofițerii de poliție care nu au funcții de comandă au salarii între 2.383 și 10.277 de lei.

Agenții de poliție  care nu au funcții de comandă au salarii între 1.520 și 4.564 de lei. În cadrul Ministerului Afacerilor se desfășoară activități de protocol, administrative și de secretariat, încadrate în funcția de personal contractual.

salarii politisti

Cat castiga un politist in 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Personalul contractual cu funcții de comandă are un salariu între 5.644 și 12.776 de lei. Personalul contractual care nu are funcții de comandă, are un salariu între 1.431 și 7.708 lei. Pe lângă aceștia există și funcționarii publici, care desfășoară activități în ministere, agenții, autorități, etc.

Funcționarii publici cu funcții de comandă au salarii între 6.025 și 12.127 de lei, iar funcționarii publici care nu au funcții de comandă, au salarii între 2.119 și 12.850 de lei.

Citeste si: Angajatii vor beneficia de bani în plus. Cum vor putea folosi tichetele de activități casnice

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât câștigă lunar un farmacist în 2022. Salariile diferă de la un oraș la altul

Drama neștiută a lui Ștefan Bănică Jr. Fratele lui a murit în urma unui accident rutier, în anul 2001

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România

O nouă lege pentru persoanele care au până în 4.500 de lei pe lună. Guvernul a făcut anunțul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Câți bani trebuie să scoți din portofel dacă vrei să mănânci la shaormeria lui Tzancă Uraganu? Manelistul a dat sute de shaorma gratis clienților, la fel ca Dorian Popa
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri