Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 24 iunie

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 24 iunie
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 24 iunie

Află din rândurile următoare ce tradiții și obiceiuri trebuie respectate de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul în 2023.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este una dintre sărbătorile semnificative pentru creștinii ortodocși, având o însemnătate aparte în tradiția creștină.

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul se prăznuiește în fiecare an în data de 24 iunie. Anul acesta, ziua de 24 iunie pică într-o zi de sâmbătă, zi rânduită ca fiind una de pomenire al celor trecuți la cele veșnice.

Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre Apostolii care au o însemnătate aparte în credința creștină.

Acesta este ultimul proroc al Vechiului Testament și totodată, cel care face legătura cu Noul Testament. Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut înaintea lui Hristos pentru a vesti venirea Mântuitorului. Misiunea pe care a avut-o Sfântul Ioan Botezătorul a fost aceea de a vesti aproprierea lui Mesia și de a boteza în râul Iordan pe cei care se pocăiau. Astfel, chiar dacă Biserica Ortodoxă celebrează de obicei ziua morții sfinților, atât Fecioara Maria, cât și Sfântul Ioan Botezătorul fac excepție de la această regulă, dat fiind că se celebrează atât nașterea, cât și alte momente semnificative din viața lor.

Pe lângă însemnătatea religioasă pe care această sărbătoare o are, în data de 24 iunie se sărbătoresc în popor și Sânzienele sau Drăgaica. Astfel, de această zi sunt legate o serie de tradiții și obiceiuri.

Descoperă în continuarea articolului care sunt tradițiile pe care trebuie să le respecte credincioșii pentru a fi păziți de spiritele rele și pentru a avea parte de sănătate și de ajutorul Sfântului Ioan Botezătorul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ce trebuie să împartă femeile de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Citește și: Tradiții de Sânziene pentru fete. Sărbătoarea denumită şi Drăgaica are o semnificaţie aparte

Ziua de 24 iunie este o zi importantă pentru creștinii de pretutindeni.

Pe lângă însemnătatea religioasă pe care această zi o are, în data de 24 iunie se sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaica. Astfel, se spune că în noaptea de Sânziene se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu cei vii. De aceea, în foarte multe zone ale țării, se fac pomeni pentru morți, de moșii de Sânziene.

Totodată, creștinii de pretutindeni participă la Sfânta Liturghie, iar ulterior preotul slujește bucatele aduse de creștini care sunt rânduite celor ce nu mai sunt astăzi printre noi.

Femeile trebuie să țină cont că sărbătoarea Sânzienelor pică în Postul Sfinților Petru și Pavel. Astfel, toate alimentele care sunt împărțite trebuie să fie de post sau să fie preparate din pește. Printre alimentele care nu trebuie să lipsească din pachete se numără coliva, vinul și câte un colac pentru sufletul celor adormiți. De asemenea, în ziua de 24 iunie se împart și cireșe sau căpșuni. 

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

Citește și: De ce se dă de pomană de Sânziene

În fiecare zi Sfântă există câte o rugăciune adresată Sfântului prăznuit pe care fiecare credincios trebuie să o rostească pentru a avea parte de sănătate și noroc. Iată rugăciunea adresată Sfântului Ioan Botezătorul pe care este bine să o rostești în data de 24 iunie:

« Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște. Să-i pregătești pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt. Ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând. „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru. Ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte. „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez! Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin ”»., sursa: doxologia.roCitește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Ce se mănâncă de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies