Muraturi rapide! Cum sa faci sfecla rosie in otet in patru ore!

Muraturi rapide! Cum sa faci sfecla rosie in otet in patru ore!

Daca nu ai timp (si rabdare) sa pui muraturi pentru iarna, dar ai pofta totusi sa gusti imediat ceva delicios, incearca sa prepari sfecla murata.

 

Ingrediente
un kg de sfecla rosie (aprox. 5 bucati), 250 ml otet din cidru de mere, 250 ml apa, 100 g zahar, o ceapa rosie, 4 catei de usturoi, o lingurita de boabe de mustar, doua frunze de dafin, doua cuisoare, doua lingurite de cimbru, o lingurita de oregano, o lingurita si jumatate de boabe de piper negru
Spala si curata sfecla rosie, pune intr-o oala mare cu apa si putina sare. Lasa pe foc 10 minute, sfecla trebuie sa fie usor tare cand introduci furculita. Scoate si scurge bine, apoi taie in fasii de maxim 5 cm.
Intre timp, intr-o alta cratita, pune otetul amestecat cu apa, zaharul, ceapa tocata, usturoiul maruntit si toate condimentele – frunze de dafin, cuisoare, cimbru, oregano si boabele de mustar si de piper negru.
Cand amestecul incepe sa fiarba, opreste focul si toarna lichidul fierbinte rezultat peste bucatile de sfecla. Asigura-te ca le pui intr-un vas termorezistent, lasa la temperatura camerei 4 ore sau asteapta sa se raceasca si pune la frigider peste noapte.
Dupa acest timp, vei avea 8 portii bune de sfecla murata, iar daca iti place, poti oricand sa dublezi cantitatile.
Sursa

Ingrediente

un kg de sfecla rosie (aprox. 5 bucati), 250 ml otet din cidru de mere, 250 ml apa, 100 g zahar, o ceapa rosie, 4 catei de usturoi, o lingurita de boabe de mustar, doua frunze de dafin, doua cuisoare, doua lingurite de cimbru, o lingurita de oregano, o lingurita si jumatate de boabe de piper negru

Spala si curata sfecla rosie, pune intr-o oala mare cu apa si putina sare. Lasa pe foc 10 minute, sfecla trebuie sa fie usor tare cand introduci furculita.

Scoate si scurge bine, apoi taie in fasii de maxim 5 cm.

Intre timp, intr-o alta cratita, pune otetul amestecat cu apa, zaharul, ceapa tocata, usturoiul maruntit si toate condimentele – frunze de dafin, cuisoare, cimbru, oregano si boabele de mustar si de piper negru. Cand amestecul incepe sa fiarba, opreste focul si toarna lichidul fierbinte rezultat peste bucatile de sfecla. Asigura-te ca le pui intr-un vas termorezistent, lasa la temperatura camerei 4 ore sau asteapta sa se raceasca si pune la frigider peste noapte.

Dupa acest timp, vei avea 8 portii bune de sfecla murata, iar daca iti place, poti oricand sa dublezi cantitatile.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul