Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023. Câte boabe de struguri trebuie mâncate la miezul nopții


Majoritatea românilor obișnuiesc să respecte cu sfințenie numeroase tradiții, obiceiuri și superstiții de Revelion, iar unele dintre acestea au legătură inclusiv cu alimentele consumate în această noapte specială. Iată motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023!


In articol:

De Revelion 2023, pe lângă mâncărurile care se consumă în mod normal la

masa festivă, există o anumită tradiție care spune că oamenii ar trebui să mănânce struguri. Iată care este explicația pentru care se consumă struguri în noaptea dintre ani, și câte boabe de strugure ar trebui să mănânce fiecare persoană la miezul nopții!

Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023 

De pe masa de sărbătoare de Revelion 2023 nu ar trebui să lipsească sub nicio formă strugurii.

Aceștia, pe lângă faptul că au un gust bun, se spune că pot atrage norocul și belșugul în casă. Obiceiul de a consuma struguri de Revelion provine Spania și America Latină. Aici, oamenii la cumpăna dintre ani mănâncă 12 boabe de struguri, deoarece se spune că fiecare boabă simbolizează câte o lună a anului și că așa pot avea parte de sănătate, fericire, noroc și belșug în noul an.
Mai mult decât atât, nu doar că oamenii trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, ci trebuie să își pună și câte o dorință pentru fiecare boabă. Se spune că dorințele puse în noaptea dintre ani ajung să devină realitate mult mai rapid, mai ales dacă sunt rostite din tot sufletul. Așadar, de Revelion 2023 se mănâncă struguri pentru a avea parte de noroc în noul an, de spor în toate și de belșug.

Citește și: Mesaje impresionante de Revelion 2023! Ce superstiţii sunt aducătoare de noroc şi prosperiate în întreaga lume

Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar

Obiceiurile care atrag norocul și bogăția

Pe lângă cele 12 boabe de struguri care se mănâncă de Revelion, românii respectă încă câteva tradiții și obiceiuri.

Consumul de pește

Se spune că în noaptea dintre ani se consumă pește. Acest obicei este unul foarte vechi și se spune că cei care vor consuma pește vor reuși să se strecoare mai repede printre probleme, la fel cum se deplasează peștele în apă.

Citește și: De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă, și ce alimente sunt interzise

Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

Purtarea de haine roșii

Pentru a avea parte de noroc în noul an se spune că este bine ca în noaptea dintre ani să se poarte haine de culoare roșie, deoarece roșul alungă energiile negative și atrage norocul. 

Bani în buzunar la trecerea dintre ani

Totodată, tradiția spune că noul an trebuie să îi prindă pe oameni cu bani în buzunar, asta dacă își doresc să nu aibă parte de datorii sau probleme financiare.

Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit

Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit

Sărutul sub vâsc

Pentru noroc în dragoste, cei care sunt într-o relație trebuie să se sărute sub vâsc. Se spune că, în acest fel, relația lor va trece peste orice probleme și va fi de durată.

Fructe rotunde și lumânare aprinsă pe masa festivă

De pe masa festivă nu trebuie să lipsească fructele rotunde, acestea fiind un simbol al continuității, dar nici lumânarea aprinsă. Aceasta din urmă se aprinde pentru a avea parte de un an cât mai luminos.

În noaptea de Revelion 2023 nu se consumă pui, sunt interzise certurile, vorbele urâte, nu se dau lucruri cu împrumut și nici nu se doarme. Persoanele care țin cont de aceste lucruri vor avea parte de un an bun și vor fi ocoliți de probleme.


Abonează-te pe

Citește și:

Ghid de frumusete pentru femei in prag de Revelion

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum sa tii acneea sub control si sa fii frumoasa de Revelion

Cum sa scapi de carcanele si pungile de sub ochi si sa fii perfecta de Revelion

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri