Motivele pentru care Regele George nu a fost de acord cu relația dintre Prințul Philip și Regina Elisabeta

Motivele pentru care Regele George nu a fost de acord cu relația dintre Prințul Philip și Regina Elisabeta

Regele George al VI-lea nu a fost de acord inițial cu o posibilă căsătorie între fiica sa și prințul Philip. Care sunt motivele?

S-a speculat în repetate rânduri faptul că Regele George al VI-lea nu ar fi agreat ideea unei căsătorii între Prințul Philip și fiica sa, Regina Elisabeta.

Cei doi s-au iubit nebunește și când Prințul a realizat că ea este aleasa, a venit în fața Regelui George al VI-lea pentru a-i cere mâna Elisabetei, cu orice risc.

Regele George nu a fost, inițial, de acord cu relația dintre Philip si Elisabeta

Pentru că Elisabeta avea o vârstă foarte fragedă, Regele George al VI-lea a ordonat ca aceasta să nu fie implicată în niciun angajament matrimonial până în momentul în care fiica sa nu va împlini 21 de ani.

Din cauza acestei decizii a Regelui George, cei doi îndrăgostiți au fost nevoiți să își țină relația secretă la început.

Ulterior, Prințul Philip și Regina Elisabeta au avut un mariaj care a durat 73 de ani.

Motivele pentru care Regele George nu a fost de acord cu relația dintre Prințul Philip și Regina Elisabeta

Citeste si: Un nou membru în familia regală a Marii Britanii! „S-a născut pe podeaua din baie!”

Citește și: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Citește și: ”M-am nenorocit” Cabral, apel disperat pe internet! Cu ce probleme se confruntă prezentatorul- radioimpuls.ro

Cum s-au cunoscut Prințul Philip și Regina Elisabeta

În 1939, regele George al VI-lea, alături de regina-mamă Elisabeta, a vizitat Colegiul Regal de Marină, Philip fiind însoțitorul celor două fiice ale cuplului, Regina Elisabeta şi Margaret. După această vizită, Philip şi Elisabeta au început să corespondeze foarte des, acest stadiu al relației celor doi întinzându-se pe parcursul unor ani buni, conform www.independent.co.uk.

În anul1946, Philip a venit în fața regelui George al VI-lea pentru a-i cere mâna Elisabetei. Regele a fost într-un final de acord cu logodna celor doi,  condiția fiind ca anunțul să fie lansat după ce fiica sa a împlinit 21 de ani. Înainte ca vestea logodnei să fie lansată public, Philip a fost nevoit să renunțe la titlurile regale greceşti şi daneze și să preia numele bunicilor din partea mamei, Mountbatten.

Motivele pentru care Regele George nu a fost de acord cu relația dintre Prințul Philip și Regina Elisabeta

Citeste si: Pippa Middleton a născut o fetiță! Ce nume a ales Familia Regală?

Cum a început relația lor

Chiar dacă nu erau la prima întâlnire, fotografiile realizate la Dartmouth Naval College din 1939 au marcat începutul relației lor. Pe atunci, el era doar un cadet în vârstă de 18 ani care i-a picat cu tronc imediat viitoarei Regine.

Elisabeta avea pe atunci nu mai mult de 13 ani. Totul a început ca un joc între doi adolescenți, dar s-a transformat într-o căsnicie care a durat 73 de ani.

 

 Citește și:

„Sunt genul de om care nu mă mint singură.” Carmen Șerban a dezvăluit de ce nu s-a căsătorit până la 52 de ani

„M-am uitat direct la partea din spate!” Mădălin Ionescu a recunoscut ce l-a atras la soția sa. Cristina Șișcanu a dezvăluit o conversație intimă dintre ea și partenerul său de viață

ego.ro De ce NU mai poartă Meghan Markle inelul de logodnă. Acum s-a aflat ADEVĂRUL

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Au ieșit la iveală detalii noi despre ce probleme ”costisitoare” avea fostul soț al Oanei Zăvoranu, în timp ce avea o relație cu ea

kanald2.ro Ce părere are Oana Roman despre noua iubită a lui Marius Elisei: „Isa a făcut cunoștință cu această doamnă”

kanald.ro ''Au chemat poliția!'' Ioana Ginghină, nuntă cu peripeții. Totul a luat o turnură neașteptată, după ce polițiștii au întrerupt de 3 ori evenimentul

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen - Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025” - De ce se opune, de fapt, Austria?


Parteneri
Cookies