Originara din India, Moringa oleifera are o gama impresionanta de utilizari medicinale cu o mare valoare nutritiva si beneficii medicinale.
Moringa este folosita in intreaga lume pentru combaterea malnutritiei. Este un aliment complex din punct de vedere nutritiv, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi. Un consum zilnic de pudra de moringa contribuie la refacerea dezechilibrelor din corp, aduce un aport nutritiv specific superalimentelor si te ajuta sa-ti iei cele 6-10 portii zilnice recomandate de legume.
Cu peste 90 de nutrienti, 46 antioxidanti si numeroase minerale, Moringa este deseori utilizat in combaterea malnutritiei in tarile sarace.
Fiecare gram de Moringa contine mai multa vitamina B12 decat o friptura, mai multa vitamina A decat ouale si mai mult calciu decat laptele – aceste frunze micute sunt mari cand vine vorba de continutul nutritiv.
Aceasta planta contine patru compusi esentiali, necesari corpului pentru mentinerea unei presiuni arteriale echilibrate: Niacina A1 si A5, si vitaminele B3 si B10. Mai exista inca o piesa in acest puzzle si anume nutrientii necesari corpului pentru productia de oxid nitric. Acestia includ magneziu, zinc, potasiu, calciu si vitamina E. Cand nivelul de oxid nitric este adecvat, fluxul sangvinic curge in ritmul potrivit prin vasele de sange, reducand presiunea arteriala.
Moringa ajuta la reducerea stresului si imbunatatirea dispozitiei, ceea ce contribuie la o stare generala mai buna.
Fiecare gram din Moringa contine:
15 x Calciu continut de lapte
4 x Vitamina A continuta de morcovi
3 x Potasiu continut de banane
4 x Clorofila continuta de iarba de grau
7 x Proteina continuta de iaurt
3 x Fier continut de spanac
Sursa: viataverdeviu.ro
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament