Modul surprinzator in care poti face ca pastele tale sa fie mai sanatoase! Nu te-ai gandit la asa ceva pana acum!


Modul surprinzator in care poti face ca pastele tale sa fie mai sanatoase! Nu te-ai gandit la asa ceva pana acum!

Stiai ca pastele cu sos pe care le gatesti atunci cand ti-e pofta pot fi mai sanatoase daca le faci un lucru simplu.

 

Ai putea incepe sa bagi mai mult in seama mancarea ramasa de seara in frigider. Un experiment realizat in show-ul BBC "Trust Me, I'm a Doctor" se sugereaza ca racitul si apoi reincalzitul pastelor le-ar putea face mai sanatoase.
In experiment, gazda showului, Chris Van Tulleken, a dorit sa afle cum raspunde nivelul de zahar din sange la pastele reincalzile.
In trei zile diferite de pe parcursul a mai multor saptamani, noua voluntari au mancat paste reci, calde si reincalzile si apoi au donat sange la fiecare 15 minute, timp de doua ore.
Rezultatele au fost surprinzatoare. Participantii au avut un nivel mai mic de zahar si insulina atunci cand au mancat paste reci versus paste proaspat gatite. Iar cand participantii au mancat paste reincalzite, nivelul de zahar din sange a fost si mai stabil, cu pana la 50% mai mic ca in mod normal, dupa un consum de paste proaspete.
"Atunci cand amidonul din paste se raceste, moleculele cunoscute sub numele de amylopectina si amyloza trec printr-un proces numit retrogradatie in care se rearanjeaza si creeaza diferite structuri, inclusiv amidon rezistent", spune Jaime Mass, medic nutritionist.
Amidonul rezistent reactioneaza in acelasi fel ca fibrele in sistemul digestiv, ajungand nedigerat in intestinul gros si calmand cresterea zaharului din sange.
Sursa: womenshealthmag.com

Ai putea incepe sa bagi mai mult in seama mancarea ramasa de seara in frigider. Un experiment realizat in show-ul BBC "Trust Me, I'm a Doctor" se sugereaza ca racitul si apoi reincalzitul pastelor le-ar putea face mai sanatoase. 

In experiment, gazda showului, Chris Van Tulleken, a dorit sa afle cum raspunde nivelul de zahar din sange la pastele reincalzile.

In trei zile diferite de pe parcursul a mai multor saptamani, noua voluntari au mancat paste reci, calde si reincalzile si apoi au donat sange la fiecare 15 minute, timp de doua ore.

Rezultatele au fost surprinzatoare. Participantii au avut un nivel mai mic de zahar si insulina atunci cand au mancat paste reci versus paste proaspat gatite. Iar cand participantii au mancat paste reincalzite, nivelul de zahar din sange a fost si mai stabil, cu pana la 50% mai mic ca in mod normal, dupa un consum de paste proaspete.

" Atunci cand amidonul din paste se raceste, moleculele cunoscute sub numele de amylopectina si amyloza trec printr-un proces numit retrogradatie in care se rearanjeaza si creeaza diferite structuri, inclusiv amidon rezistent", spune Jaime Mass, medic nutritionist. 

Amidonul rezistent reactioneaza in acelasi fel ca fibrele in sistemul digestiv, ajungand nedigerat in intestinul gros si calmand cresterea zaharului din sange.

Sursa: womenshealthmag.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

CITEȘTE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Victor Slav și Anda Adam, revedere după aproape 10 ani de la despărțire! Care a fost reacția celor doi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri