Mircea Beuran: Cancerele digestive sunt mai dese de cand romanii au renuntat la hrana traditionala

Mircea Beuran: Cancerele digestive sunt mai dese de cand romanii au renuntat la hrana traditionala
Mircea Beuran: Cancerele digestive sunt mai dese de cand romanii au renuntat la hrana traditionala

Frecventa cancerelor digestive a crescut in ultimii ani, odata cu inlocuirea alimentatiei traditionale cu hrana moderna, specifica altor tari, spune profesorul Mircea Beuran, aratand ca o alta problema in Romania este lipsa unui program de screening pentru depistarea acestor boli.

 

"Viata moderna a adus cu ea si schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obisnuieste peste noapte cu o noua alimentatie, mai condimentata, mai piperata, cu sosuri diverse sau altele, de aici si cresterea suferintelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon si rect, dar si de stomac, ficat, pancreas, esofag, adica toate segmentele tubului digestiv si anexele tubului digestiv- ficat si pancres", a spus Mircea Beuran, seful Sectie chirurgie II la Spitalul Floreasca.
Potrivit medicului, "tot ce mancam si bem introducem in acest tub digestiv care, probabil, nu mai are componentele chimice necesare ca arderile care se produc in timpul metabolismului sa poata fi evacuate fara elemente intermediare care sunt nocive si care pot dezvolta boala oncologica".
"Sigur, trebuie sa atentionez totusi, ca o cauza catre gastruita, ulcer, cancer poate fi o bacterie Helicobacter pilori, care mentine o inflamatie a zonei. 85 la suta din populatia globului are aceasta bacterie. (...)Important: sa mancam foarte bine dimineata, apoi ceva mai putin la pranz, iar seara sa o dam dusmanilor", a mai spus Beuran.
Totusi el a apreciat ca au fost facute progrese importante in depistarea cancerului.
"Progrese in depistarea cancerului sunt tot mai vizibile. S-a dezvoltat endoscopia atat ca diagnostic, cat si ca tratament. Facand genomul uman, putem avea harta genetica a noastra si sa aflam mult mai de timpuriu ce potential de boala avem in noi si care ar fi gestul profilactic ca sa nu trecem prin evolutia bolii", a aratat medicul.
Sursa

"Viata moderna a adus cu ea si schimbarea stilului alimentar.

Dar organismul nu se obisnuieste peste noapte cu o noua alimentatie, mai condimentata, mai piperata, cu sosuri diverse sau altele, de aici si cresterea suferintelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon si rect, dar si de stomac, ficat, pancreas, esofag, adica toate segmentele tubului digestiv si anexele tubului digestiv- ficat si pancres", a spus Mircea Beuran, seful Sectie chirurgie II la Spitalul Floreasca.


Potrivit medicului, "tot ce mancam si bem introducem in acest tub digestiv care, probabil, nu mai are componentele chimice necesare ca arderile care se produc in timpul metabolismului sa poata fi evacuate fara elemente intermediare care sunt nocive si care pot dezvolta boala oncologica".

"Sigur, trebuie sa atentionez totusi, ca o cauza catre gastruita, ulcer, cancer poate fi o bacterie Helicobacter pilori, care mentine o inflamatie a zonei.
85 la suta din populatia globului are aceasta bacterie. (...)Important: sa mancam foarte bine dimineata, apoi ceva mai putin la pranz, iar seara sa o dam dusmanilor", a mai spus Beuran.

Totusi el a apreciat ca au fost facute progrese importante in depistarea cancerului.

"Progrese in depistarea cancerului sunt tot mai vizibile. S-a dezvoltat endoscopia atat ca diagnostic, cat si ca tratament. Facand genomul uman, putem avea harta genetica a noastra si sa aflam mult mai de timpuriu ce potential de boala avem in noi si care ar fi gestul profilactic ca sa nu trecem prin evolutia bolii", a aratat medicul.

Sursa

 

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies