Ministrul Sănătății, informații importante despre testarea populației: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”


Ce a transmic Ministrul Nelu Tătatu despre studiul național care va demara la 1 iunie, pentru a vedea câte persoane sunt infectate, cu adevărat, de Covid-19.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că studiul naţional care va demara din 1 iunie ne poate releva starea de imunizare a populaţiei şi se va face prin regiuni. Acesta a mai spus că, dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit, luni seară, la Digi 24 despre studiul naţional care va debuta la 1 iunie.

„La sfârşttul pandemiei, adică atunci când vom avea o pantă descendentă, ajunsă aproape la nivel minim şi asta se face cam la trei luni de pandemie, se poate face un studiu care în acest context ne poate releva starea de imunizare a populaţiei. Se va face prin regiuni, cele opt regiuni de dezvoltare şi la nivel judeţean, în funcţie de numărul de populaţie, în funcţie de numărul de infectări, în funcţie de numărul de decese, de cazuri care au fost

în terapie intensivă, ca şi gravitate, se face un eşantion. Rezultatul care este predictiv, o dată ne arată cât suntem de imunizaţi, pe grupe de vârstă, şi prognozează sau previzionează o evoluţie ulterioară a unui al doilea val sau a unei evoluţii mai estompate în sezonul care va urma”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

Întrebat cum se vor face aceste teste, Tătaru a spus că sunt folosite ”nişte teste serologice”, iar studiul va fi făcut pe toate categoriile de oameni, indiferent dacă le-a fost depistată boala sau nu.

„Sunt folosite nişte teste serologice, care dau o precizie acestui studiu. Verificăm care au fost bolnavi, prin prezenţa anticorpilor şi atunci vom şti care sunt cei care s-au imunizat. Vor fi şi imunizaţi şi neimunizaţi şi cei care au făcut boala. Ne interesează cât din populaţia României a făcut boala pentru a previziona cum va arăta cel de-al doilea val”, a declarat Tătaru.

Ce spune Ministrul despre cel de-al doilea val de coronavirus

Ministrul Sănătăţii spune că acest studiu ne va arăta dacă al doilea val de coronavirus va fi sau nu unul puternic.

Citeste si: Încă nouă decese confirmate în România. Bilanțul COVID-19 ajunge la 991

”Vom vedea dacă am avut o mare masă a populaţiei României imunizată, atunci vom putea spera că următorul val va fi unul de mică amploare şi atunci se va continua ca într-o gripă sezonieră. Dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat,duminică, o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

foto: hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Vitamina pe care orice om ar trebui să o ia! Monica Pop: „Românii sunt oameni cu imunitate scăzută, în general”

Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre purtarea mănușilor în public! Cât de eficiente sunt

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Am primit o veste proastă.” Sorina Ceugea a primit un diagnostic grav. Ce s-a întâmplat cu artista
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri