Ministrul Sănătății a anunțat pe ce dată expiră starea de alertă! Când scăpăm de restricții, de fapt


Ce a transmis Ministrul Sănătății, după ce au fost luate mai multe măsuri de relaxare. Când ieșim din starea de alertă și scăpăm de restricții.


In articol:

România se află în stare de alertă de mai bine de două săptămâni, iar Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări importante despre această situație și a anunțat pe ce dată va expira starea de alertă, dar și peste câte luni vom scăpa de restricții.

Ministrul Sănătății spune că totul depinde de evoluția pandemiei, iar situația este atent monitorizată de către autorități. Dacă toate măsurile de distanțare fizică și de protecție individuală vor fi respectate, pot apărea și alte măsuri de relaxare. Dar ne aflăm abia la începutul celei de a doua perioade de relaxare, iar o analiză atentă a situației este absolut necesară pentru a stabili ce măsuri se impun pentru următoarea perioadă.

Citeste si: Adevărul cumplit despre coronavirus! Nu a plecat din Piața Wuhan, așa cum se credea

„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competiţiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp, doi. În acest moment avem concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanţare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluţiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puţin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a explicat Nelu Tătaru.

Trebuie să ne adaptăm la o ”conviețuire cu virusul”


Totodată, afirmă ministrul Sănătății, este nevoie de o gestionare a unui număr din populația României, respectiv persoanele care sunt ”imunizate”. Relaxarea măsurilor, care ar putea interveni la sfârșitul verii, depinde și de transmiterea comunitară.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila aduce reproșuri Chinei: „Infecția putea fi mai bine controlată”

”Încă colectăm aceste date şi studiul de seroprevalenţă ne va da şi un răspuns. Gestionăm, pe vară, inclusiv o convieţuire cu virusul, poate la un nivel foarte jos, cu transmitere comunitară foarte mică. Va trebui să gestionăm şi un număr din populaţia României, care sunt imunizaţi. Cu cât acest număr este mai mare, ne gândim la un episod doi mai facil sau aproape inexistent. Cu cât numărul din populaţie care este imunizat este mai mic, ne gândim la un al doilea episod poate mai accentuat. Nu ţine doar de noi. Vom avea o circulaţie, noi trebuie să gândim gradul nostru de imunizare, transmiterea comunitară şi afluxul de cetăţeni români sau străini care vin în România din anumite focare. Acestea sunt toate cele trei lucruri pe care va trebui să le gestionăm din toamnă-iarnă”, a mai precizat ministrul Sănătăţii, potrivit stirileprotv.ro.

foto: Hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Profesorul Alexandru Rafila aduce reproșuri Chinei: „Infecția putea fi mai bine controlată”

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Adevărul cumplit despre coronavirus! Nu a plecat din Piața Wuhan, așa cum se credea

Când se reiau concertele în spații închise și festivalurile? Anunțul de ultimă oră al Ministrului Culturii

Prima veste bună despre coronavirus! Un specialist reputat din Italia: ”Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri