Când se reiau concertele în spații închise și festivalurile? Anunțul de ultimă oră al Ministrului Culturii


Concertele în aer liber ar putea fi reluate în perioada următoare, iar evenimentele cu mai mult de 1.000 persoane vor putea fi organizate din toamnă, în România.


In articol:

Ministerul Culturii lucrează deja la un proiect de lege care să reglementeze organizarea concertelor în spații închise, a anunțat Bogdan Gheorghiu, Ministru al Culturii, pentru RFI.

Citeste si: Prima veste bună despre coronavirus! Un specialist reputat din Italia: ”Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”

"În Austria, s-a permis deja reluarea spectacolelor în săli, în spații închise, dar acolo se înregistrează în jur de 10 îmbolnăviri pe zi, la nivel național. România în continuare are peste 100 de cazuri, așadar iată cam unde trebuie să ajungem, din punct de vedere epidemiologic, pentru a se permite și la noi reluarea graduală a spectacolelor în spații închise. Cel mai probabil, când va scădea sub 20, 30 de cazuri pe zi, la nivel național, și statul român va lua decizia de a se relua aceste activități.

Până atunci, să știți că deși noi am pledat pentru relaxare mai rapidă a normelor, însă epidemiologii consideră cu risc ridicat aceste spectacole în săli închise, pentru că este vorba despre de timpul petrecut de acele persoane în același spațiu. Este un timp îndelungat, de două ore, aproximativ, cât durează un spectacol sau un film, comparativ, pentru că mulți fac această comparație, cu un supermarket unde două persoane nu împart același spațiu pentru un timp îndelungat. De aceea, epidemiologii sunt reticenți în a permite reluarea spectacolelor sau permiterea reluării proiecțiilor cinematografice în spații închise", a explicat Bogdan Gheorghiu într-un interviu pentru RFI.

Citeste si: Veste tristă pentru iubitorii de festivaluri! Organizatorii Untold, Neversea, Electric Castle și Jazz in the Park, anulate! Ce se întâmplă cu biletele deja cumpărate

Evenimentele mari, interzise până la 1 septembrie

Ministrul Bogdan Gheorghiu spune că momentan nu se pune problema organizării unor evenimente de mari dimensiuni, cum sunt festivalurile, care să adune mai mult de 1.000 de persoane. Cel mai probabil, acestea vor putea fi reluate începând cu data de 1 septmebrie, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. 

"Nu credem că din punct de vedere al siguranței epidemiologice și din alte motive se va putea organiza vreun eveniment cu un număr atât de ridicat de participanți până la 1 septembrie", a mai spus Ministrul Culturii. Până atunci, potrivit proiectului de lege aflat în dezbatere publică, orice tip de eveniment la care sunt prezente mai mult de 1.000 de persoane este interzis, fie că acesta se desfășoară în aer liber sau în spații închise.

Citeste si: Test de cultură generală- Istorie. Tu știi toate răspunsurile?


Citește și:

Noile măsuri de relaxare, de la 1 iunie. Anunțul Președintelui Iohannis

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Ce câștiguri are Andreea Bălan în această perioadă? Sigur nu știai cum face bani

Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus

Grațiela Duban nu a venit la petrecerea dată în cinstea Elenei Ionescu! Cine a mai lipsit de la party-ul organizat de foștii concurenți de la Survivor? EXCLUSIV

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri