Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun: „Sunt cifre îngrijorătoare!”


Ministrul Alexandru Rafila, semnal de alarmă pentru români! Care este probabilitatea unui lockdown în România de Crăciun


In articol:

Ministrul Alexandru Rafila vine cu un nou avertisment pentru români! Oficialul este de părere că oamenii fac o mare greșeală în această perioadă, partricipând la diverse activități organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fapt care ne-ar putea costa scump pe final de an şi în ianuarie. 

Citeste si: Medicul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă pentru români! Valul 5 al pandemiei va lovi din plin țara

Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun

Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Rafila, despre lockdown în România de Crăciun

Târgurile de Crăciun organizate în marile oraşe din ţară reprezintă, pentru ministrul Sănătății, un mare motiv de îngrijorare, asta pentru că oamenii ignoră pericolul reprezentat de coronavirus.

„În loc să avem Sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm" , spune Rafila, adăugând faptul că ar trebui să consolidăm mai întâi trendul descendent în care ne aflăm.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a vorbit și despre posibilitatea implementării unui nou lockdown în România de Crăciun. Momentan, potrivit declarațiilor oficialului, nu se pune problema de carantină, însă chiar și așa ar trebui să fim foarte atenți, pentru a evita pericolul infectărilor în masă. 

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem Sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o să dicteze situaţia pe care o să o întâmpinăm de Sărbători și mai ales după Sărbători, în ianuarie.

Faptul că ne aflăm pe un trend descendent ar trebui consolidat. Măcar să se golească spitalele. Încă sunt cifre îngrijorătoare.

Așteptările doar din partea Ministerului Sănătăţii sunt insuficiente", a declarat ministrul Sănătăţii pentru România TV.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre verificarea certificatului verde la intrare în magazine de sărbători. Anunțul făcut de ministru

Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun

Ministrul Alexandru Rafila, despre lockdown în România de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Scenarii posibile în cazul în care apare varianta Omicron în România

Noul ministrul al Sănătății a vorbit și despre cazul în care apare varianta Omicron în România, astfel că a explicat fiecare scenariu cu care ne-am putea confrunta. 

„Până acum această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecăm cu trei scenarii. Cel favorabil ar fi că acesta să se transmită mai repede, dar patogenitatea să fie mai mică. Ar deveni o viroză respiratorie obișnuită.

Celelalte două scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua variantă ar putea fi cu simptomatologie nemodificată față de varianta Delta. Asta ar duce la o și mai mare aglomerare a sistemului de sănătate. Cel mai rău scenariu ar putea constă într-o evoluție în care ai un număr mare de cazuri și o simptomatologie mai gravă decât în cazul variantei Delta.

Eu cred că o să fie una dintre primele două variante. În general, în cazul acestor viroze, cu cât crește transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă", a mai declarat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe

Citește și:

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021? Ce spune premierul Nicolae Ciucă

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Vacanţa de iarnă 2021 - 2022: Câte zile libere au elevii?

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

CITEŞTE: Horoscop zilnic 24 ianuarie 2022. O zodie are probleme mari cu banii.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEŞTE: Horoscop zilnic 25 ianuarie 2022. O zodie va afla care îi sunt prietenii adevărați.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri