Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021? Ce spune premierul Nicolae Ciucă


Premierul Nicolae Ciucă a oferit primele declarații despre posibilitatea de a se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Raed Arafat, șeful DSU, s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din România pentru a stabili dacă românii vor trebui sau nu să se prezinte cu certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021.

După cum a declarat astăzi prim-ministrul Ciucă, reprezentanții celor 18 culte religioase de la noi din țară au solicitat ca cetățenii să poată veni fără certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021.

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: Câte zile libere au elevii?

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Nicolae Ciucă a refuzat să răspundă la întrebarea legată de posibilitatea ca proiectul de lege din Parlament să fie modificat în acest sens, dat fiind faptul că nu a fost luată o decizie finală, urmând ca în zilele următoare să se hotărască dacă accesul la slujba de Crăciun din 2021 se va face sau nu pe baza certificatului verde.  

„În acest moment a fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea prezentării certificatului verde.

Este, în momentul de față, un proiect care este în dezbatere (n.r intoducerea certificatului verde în biserici), se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament și până la sfârșitul anului să avem această lege a certificatului COVID”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Primul job este o aventură- cum să te pregătești de interviu, chiar dacă e un job în videochat

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se va desfășura slujba de Crăciun din 2021 

Slujba de Crăciun din 2021 se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, autoritățile au stabilit ca toți credincioșii să poarte masca de protecție, iar în interiorul lăcașurilor de cult va fi nevoie de o suprafaţă de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, fiind de asemenea respectată distanţă de minimum 2 metri.

În contextula pandemic actual, autoritățile au decis ca aproximativ toate activitățile ă fie permise doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, dovedind acest lucru exclusiv în baza certificatului verde. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că decizia de a putea participa la slujbele religioase fără prezentarea certificatului verde a fost luată în contextul în care s-a considerat că este o activitate esențială.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască. Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit  digi24.ro.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Oana Roman, probleme grave de sănătate! Mesajul îngrijorător postat pe rețelele de socializare: „Mă simt foarte rău, stau la pat”

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

Victor Slav, detalii despre nunta cu Selina, iubita lui! Ce planuri are vedeta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”: „Știu foarte clar ce vreau”

Tatăl lui Jador, dezvăluiri despre despărțirea artistului de iubita sa, Georgiana Elisei! S-au separat sau nu cei doi: „Îmi cunosc bine fiul”

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi un copil mic

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLUTURI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri