Ministrul Muncii, Violeta Alexandru face anunțul: "Vom putea acorda zile libere plătite pentru unul dintre părinți"


După instituirea scenariului roșu, mulți părinți sunt în imposibilitatea de a-și lăsa singuri copiii acasă. Ministrul Muncii face un anunț important


In articol:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a postat pe rețelele de socializare anunțul care îi va bucura pe părinții ai căror copii învață exclusiv online sau în sistem hibrid. Se vor acorda concedii plătite cu 75% pentru unul dintre părinți.

Ministrul Muncii face declarații cu privire la concediile părinților

”Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri,

zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgență.

Toate avizele ministerelor, al CES și al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern.
Am terminat și aici. Gestionăm deja alte provocări. În fiecare zi”, a fost mesajul postat de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

violeta alexandru
Ministrul Muncii Violeta Alexandru face declarații importante[Sursa foto: PixaBay]

De menționat este că toți elevii din școlile care au trecut la scenariul roșu, au parte de învățământ exclusiv online, iar cei care au scenariul galben, merg la școală alternativ.

copii la gradinita scenariu rosu
Grădinițele și școlile din București au trecut la scenariul roșu[Sursa foto: PixaBay]

Scenariul roșu s-a instituit atât în București cât și în Cluj-Napoca, dar și în toate localitățile din județul Alba.


Abonează-te pe

Citește și:

Dr. Virgil Musta, declarații de ultim moment despre epidemia de COVID-19 din România: “Ar trebui impuse niste reguli mai stricte..."

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Dr. Virgil Musta face declarații îngrijorătoare. România ar putea avea soarta Italiei

SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta virusul?

Cum să te întâlnești cu oamenii dragi tie în siguranță, în plină pandemie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de miercuri, 8 decembrie 2021, anuntul ANM: lapovita!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri