Ministrul Educației, un nou anunț despre închiderea școlilor! În ce condiții vor trece elevii la cursuri online


Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că mai multe școli vor trece în regim online începând de luni! Iată care sunt condițiile


In articol:

Rata de infectare cu SARS-Cov-2 este din ce în ce mai mare în județele din România, unele dintre ele intrând deja în scenariul galben și chiar în cel roșu, precum Clujul, iar acest lucru a determinat implementarea unor noi măsuri de prevenire.

Astfel, la nivelul Ministerului Educației s-a luat decizia ca mai multe școli de noi din țară să treacă la cursuri online începând de luni, 17 ianuarie.

Citeste si: Anunț oficial! Școlile s-ar putea închide în ianuarie din cauza grevei anunțate de profesorii care nu și-au primit măririle de salariu

Ministrul Educației, nou anunț despre închiderea școlilor!

Ministrul Educației, nou anunț despre închiderea școlilor!

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației, nou anunț despre închiderea școlilor!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că unitățile de învățământ în care rata de vaccinare va fi sub 60%, iar incidența în localitate va fi mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, își vor desfășura cursurile în mediul onine. În cazul în care se vor constata aceste statistici pe data de 14 ianuarie (vineri), decizia luată de autorități se va aplica luni, elevii urmând să își continue cursurile de acasă.

Mai mult decât atât, autoritățile le recomandă părinților să efectueze teste copiilor, înainte ca aceștia să meargă la școală.

„Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60%, iar rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Educației, rata de vaccinare în sistemul de învățămând este de 70%, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus și incidența la nivelul fiecărui județ sunt în continuă creștere.

„În București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 de unități erau sub 60%, unele destul de aproape de 60%.  Este suficient ca o singură persoană pe parcursul acestei săptămâni, angajată a acelei școli să se vaccineze pentru a depăși pragul de 60%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?

Ministrul Educației, nou anunț despre închiderea școlilor!

Ministrul Educației, nou anunț despre închiderea școlilor!

[Sursa foto: Pexels]

Sorin Cîmpeanu, despre schimbarea regulilor la nivelul instituțiilor de învățământ 

Ministrul Educației a anunțat că în momentul de față trebuie modificate regulile aplicate la nivelul instituțiilor de învățământ, lucru posibil printr-o actualizare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii. Oficialul a precizat, de asemenea, că aceste schimbări trebuie efectuate cât mai repede posibil!

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.


Abonează-te pe

Citește și:

Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Vacanța intersemestrială 2022 pentru elevi. Care este structura anului școlar

Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor! Medicul acuză decizia autorităților: „Asigură o explozie de cazuri!”

CITEȘTE: Cu ce se albește salata de vinete

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cum se curăță burta de vită

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri