Mierea de albine este vitala pentru organismul uman! Foloseste-o si tu cat mai des!


Mierea de albine este vitala pentru organismul uman! Foloseste-o si tu cat mai des!

Albinele trebuie sa polenizeze aproximativ 3-4 milioane de flori, pentru a obtine un kilogram de miere.

Potrivit studiilor efectuate, nectarul acestor inflorescente este prelucrat minutios de catre albinele harnice si imbunatatit cu propriile lor substante biologice. Mierea este considerata un produs al albinelor si apoi un produs vegetal.

Iata ce boli tratam cu produsele albinelor

Transformarea nectarului in miere este un proces chimic si fizic, la care ia parte o intreaga familie de albine. Albinele tinere prelucreaza nectarul in 20 de minute, timp in care nectarul pierde o cantitate mare de apa, se satureaza cu enzime, dupa care este depus in celulele de ceara, timp de 3-5 zile.

In acest interval de timp, el sufera niste modificari fizice si chimice, transformandu-se astfel in miere.
Din cartea „Apiterapia pentru toti”, scrisa de C. Antonov, aflam ca in caz de reumatism se foloseste mierea (de levantica, daca se poate). Se administreaza doua linguri dimineata, pe stomacul gol, mai ales in timpul crizelor dureroase. Pentru guta, se administreaza cataplasme cu miere pe locurile dureroase. Poti scapa de pistrui, ungandu-i cu miere, sau de raguseala, daca zilnic consumi miere, tinand-o cat mai mult in gura, pana la topirea completa.
Curele cu polen sunt indicate in tratarea ulcerului gastroduodenal si a celui gastric, in stari psihopatoide posttraumatice si psihopatii.

Stiati ca mierea are proprietati conservante?

In Egipt si Siria, mierea de albine a fost folosita la imbalsamarea cadavrelor. In unele zone din Asia Mica, populatia inca pastreaza alimentele in acest mod. Produsele de origine animala pastrate in miere de nectar si-au mentinut aspectul de proaspat.

De exemplu, se pot conserva in acest mod organe de animale, peste, carne proaspata, oua si se constata ca, dupa cateva luni, ele au neschimbate proprietatile organoleptice.

Valoare calorica mai mare decat carnea

Este bine de stiut faptul ca mierea are o mare valoare calorica, astfel incat 1 kg de miere contine 4.100 de calorii. Facand o comparatie simpla, aflam urmatoarele:
1 kg miere= 1,680 kg carne de vita;
1 kg miere= 50 oua;
1 kg miere= 5.900

ml de lapte;
1 kg miere= 20 de banane;
1 kg miere= 30 de portocale;
sau:
30 g miere dau 91 de calorii;
30 g galbenus de ou dau 87 de calorii;
30 g carne de vita dau 56 de calorii;
30 g cartofi dau 30 de calorii;
30 g lapte de vaca dau 22 de calorii.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine a fost Maria Lătărețu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

DESCOPERĂ: Femeia SCORPION. Cum gândește, ce personalitate are, compatibilitate cu alte zodii

DESCOPERĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri