Mesajul Patriarhului Daniel de Paste: "invierea Mântuitorului Iisus Hristos - inceputul invierii tuturor oamenilor; suntem faclii de inviere"


Invierea Mântuitorului Iisus Hristos este inceputul invierii tuturor oamenilor, a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, in cuvântul de invatatura rostit la slujba invierii de la Catedrala Patriarhala, oficiata impreuna cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul.

"invierea Mântuitorului Iisus Hristos este inceputul invierii tuturor oamenilor. De aceea, El este numit incepatura a invierii tuturor sau Cel Dintâi Nascut din morti, sau cel dintâi nascut din mai multi frati care au murit, adica din Umanitate. 'Hristos a inviat din Morti ca sa vesteasca Lumina poporului evreu si tuturor neamurilor', se spune in Sfânta Scriptura a Noului Testament. Deci invierea lui Hristos priveste pe toti oamenii din toate timpurile si din toate locurile. si pe cei care cred in el si pe cei care nu cred in el. invierea lui Hristos este inceputul invierii de Obste sau inceputul invierii Universale", a explicat patriarhul.

intâistatatorul BOR a afirmat ca slujitorii bisericii reprezinta pe apostolii insisi, iar credinciosii de pe Dealul Mitropoliei cu candele in mâna se confunda cu crestinii din toate timpurile si din toate locurile care au crezut in Hristos.

"Ceea ce au facut pâna acum slujitorii Bisericii au reprezentat pe apostolii care au predicat Evanghelia invierii lui Hristos, dar ceea ce faceti dumneavoastra purtând in mâini lumânari sau candele este deosebit de important, de asemenea. Pentru ca reprezentati pe crestinii din toate timpurile si din toate locurile care au crezut in Hristos si care au cântat 'Hristos a inviat din morti cu Moartea pe Moarte calcând si celor din morminte Viata daruindu-le!' de-a lungul secolelor. De 2.000 de ani", a spus patriarhul Daniel.

El le-a deslusit celor prezenti la inviere ca "lumânarea este insasi viata noastra".
"Lumânarea sau candela din mâna este insasi viata noastra. Noi suntem faclii de inviere, incepând cu botezul nostru care s-a numit si Luminare, Sfintire. Suntem in fata lui Dumnezeu cel Vesnic lumânari sau faclii de inviere. si asa cum o faclie arde incetul cu incetul, tot asa si viata noastra trece. Dar important este nu faptul ca trecem prin lume, ci important este câta lumina am adunat in sufletul nostru ca sa devenim faclie de inviere. Câta lumina din Sfintele Scripturi, câta lumina din rugaciune, câta lumina din fapte bune am adunat in sufletul nostru", a mai spus patriarhul.

Patriarhul a indemnat la raspândirea in jurul nostru de lumina, pace si bucurie, in familie, in societate si in jurul nostru ca sa ne bucuram impreuna cu sfintii din toate locurile si din toate timpurile si a urat tuturor Sarbatori fericite cu pace si bucurie.

"Va dorim tuturor Sarbatori fericite cu pace, bucurie, sa-i pomeniti in rugaciunile dumneavoastra pe toti cei dragi, dar si pe cei singuri, pe cei bolnavi, pe cei intristati, pe cei saraci, pe românii din strainatate care se afla printre straini cu dorul de casa. si asa sa ne luminam cu praznuirea sa ne imbratisam sa zicem fratilor si celor care ne urasc pe noi si asa sa cântam 'Hristos a inviat din morti cu Moartea pe Moarte calcând si celor din morminte Viata daruindu-le!' Hristos a inviat! ", a incheiat patriarhul Daniel, scriu StirileKanald.ro.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Cooking

Rețetă de plăcintă cu brânză dulce ca la mama acasă. Cum prepari plăcinta cu brânză dulce de vaci și stafide

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri