Mersul frecvent la sauna, benefic pentru sanatate - Uite de ce e bine sa mergi des


Sauna nu aduce doar relaxare, ci si sanatate. Un studiu realizat in Finlanda pune in evidenta o reducere spectaculoasa a riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare in randul barbatilor care merg aproape zilnic la sauna.

Frecventarea saunei de mai multe ori pe saptamana poate prelungi speranta de viata, prin reducerea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu finlandez aparut recent revista medicala americana „ JAMA Internal Medicine“.

Acest lucru, cel putin in cazul barbatilor, scrie Sciences et Avenir. Cercetarea realizata pe 2.315 barbati cu varste cuprinse intre 42 si 60 de ani, pe o perioada de 21 de ani, a aratat ca riscul de atac de cord fatal a fost de 22% mai mic in cazul subiectilor care au mers la sauna de doua-trei ori pe saptamana. in schimb, in randul participantilor care au mers acolo de patru pana la sapte ori pe saptamana, acest risc a scazut cu 63%, spun autorii studiului. Cat despre riscul de deces din cauza unei boli a arterelor coronariene, cum ar fi insuficienta cardiaca, mersul la sauna l-a diminuat cu 23%, respectiv 48%, in functie de frecventa saptamanala specificata, scrie Adevarul.

De mentionat este ca pe langa frecventa sedintelor, o importanta deosebita are si timpul petrecut in sauna. Astfel, in cazul barbatilor care au stat in sauna mai putin de unsprezece minute, riscul de deces in urma unui atac de cord a fost de 7% mai mic in comparatie cu semenii lor care au petrecut in aerul incins 11-19 minute. in mod surprinzator, reducerea acestui risc a fost de pana la 52% in cazul participantilor care au ramas in sauna mai mult de 19 de minute in timpul fiecarei sedinte.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

“ROventura”, incursiune de poveste in Ardeal

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri