MENOPAUZA. Cum calmezi simptomele. Metode de prevenire naturală a instalării menopauzei


Ce este menopauza? Aşa cum apariţia menstruaţiei reprezintă renaşterea femeii luna de luna, menopauza înseamnă naşterea femeii într-o altă faza a vieţii ei. De obicei, femeile se neagă în această perioada, se resping, se abandonează pe sine. În realitate, însă, este perioada înţelepciunii, a binecuvântării.

Simptome menopauza

Datorită absenţei definitive a hormonilor estrogeni, femeia poate prezenţa o serie de tulburări somatice şi psihice care pot genera anumite tulburări comportamentale. Acestea sunt:

Amenoreea (absenţa menstruatiilor)

Tulburări neurovegetative. Bufeurile.

Se manifestă printr-o senzaţie brutală de căldură la nivelul porţiunii superioare a corpului (cap, gât, torace), însotita de transpiraţii abundente şi roşeaţa. Bufeurile se asociază cu o senzaţie de sufocare şi produc o stare marcată de disconfort. La debut bufeurile survin mai ales noaptea, putând provoca insomnii şi astenie importantă, apoi apar şi ziua mai ales după efort sau mese. Durata medie este de 2-3 minute şi se pot întinde pe o perioada de 1-5 ani. Din punct de vedere fiziopatologic, bufeurile reprezintă un dezechilibru dintre hipotalamus (centrul de comandă al sistemului hormonal şi al reglării temperaturii) şi ovare.

Simptome generale polimorfe.

Ameţeli, cefalee, mialgii, artralgii.

Tulburări genito-sexuale.

Carenţă estrogenilor produce o uscăciune a mucoasei vaginale care poate conduce în timp la o subţiere a pereţilor vaginali şi la o atrofie vulvara. Aceste modificări pot cauza disconfort şi dureri la contactul sexual. Infecţiile urinare şi vaginale sunt mai frecvente. Sănii suferă modificări atrofice.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

S-a logodit! Concurenta de la Survivor România a primit inelul de logodnă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri