Carantina ar fi singurul mod eficient prin intermediul căruia am putea trece de pandemia de coronavirus, spune specialistul.
In articol:
Medicul primar la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca este de părere că singura măsură eficientă pentru a reuși să trecem cu bine de valul 4 al epidemiei de Covid-19 este instituirea carantinei.
Citeste si: Noi restricții pentru români! Florin Cîțu și Raed Arafat discută la Palatul Victoria
Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei
„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.
Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown”, a declarat doctorul pentru antena3.ro.
Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru pacienții Covid-19 care se tratează acasă: „Este o capcană!”
Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei
Radu Țincu, despre cum afectează politica aprovizionarea spitalelor cu medicamente
De asemenea, medicul Radu Țincu a explicat și motivul pentru care unitățile medicale de la noi din țară primesc din partea Uniunii Europene foarte puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Pe lista acestuia se află, așadar, instabilitatea politică, dar și faptul că celelalte țări au avut sub control situația epidemiologică, astfel că au promovat foarte bine campaniile de vaccinare, în comparație cu România.
„Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament. Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19”, a mai adăugat acesta conform sursei citate.