Măsuri sanitare fără precedent! Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului!


Concertul Boney M, care urma să aibă loc la Sala Palatului din Bucureşti în această seară, a fost reprogramat în 20 septembrie.


In articol:

Totul a venit ca urmare a comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Interne în care sunt anunţate măsuri obligatorii din cauza răspândirii Covid-19, au transmis organizatorii show-ului Kompas Events. 

"Ne pare extrem de rău că s-a ajuns în această situaţie. Artiştii se aflau în România încă de ieri şi erau nerăbdători să cânte pentru fanii care îi aşteptau de atâta vreme", au spus organizatorii.

Măsuri sanitare fără precedent. Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului
Măsuri sanitare fără precedent. Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului

"Prin urmare suntem nevoiţi în acest moment să amânam. Biletele rămân valabile, concertul a fost reprogramat pentru 20 septembrie. Subliniem încă o dată că decizia de a amâna evenimentul nu le aparţine organizatorilor. A fost impusă‚ prin decret, astăzi, 8 martie 2020", se arată în comunicat.

Citeste si: Capitala se confruntă cu al doilea caz de coronavirus. Surpriză totală! Cine este persoana

"Ne cerem scuze pentru această amânare. Păstraţi biletele intacte, ele rămân valabile pentru data de 20 septembrie când Boney M se vor întoarce la Bucureşti pentru un super show".

"Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică", a anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit autorităţilor române, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

 

Măsurile sunt valabile până la 31 martie.

Organizatorii Premiilor Gopo 2020 au luat și ei măsuri

Gala Premiilor Gopo 2020 va avea loc pe 24 martie, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, iar organizatorii au transmis pentru News.ro că vor lua toate măsurile necesare impuse de autorităţi în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

"Gala Premiilor Gopo este un eveniment dedicat industriei cinematografice, care va avea loc pe 24 martie, la Teatrului Naţional din Bucureşti, în Sala Mare, a cărei capacitate este sub 1.000 de locuri. La fel ca toate celelalte evenimente din cadrul TNB, vom lua toate măsurile necesare, respectând cu stricteţe regulile impuse de autorităţi. Sănătatea şi siguranţa participanţilor sunt prioritare", se arată în declaraţia oferită News.ro de echipa de organizare.

Gala premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Naţional Bucureşti şi Babel Communications.

Guvernul României ia în calcul închiderea bisericilor

În contextul epidemiei de coronavirus în România, Guvernul a luat în calcul o serie de măsuri radicale pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19. Printre ele se numără chiar şi închiderea bisericilor.

Guvernul pregătește chiar închiderea bisericilor, precum și interzicerea slujbelor de înmormântare, au spus surse politice. Totodată, dacă epidemia se extinde la sute de cazuri, până la Paște, care anul acesta pică pe 19 aprilie, la ortodocși, și pe 12 aprilie, la catolici, Guvernul va interzice orice adunare.


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri