Noi măsuri restrictive de la 1 august! Lista completă


CNSU a aprobat un set nou de măsuri restrictive care vor intra în vigoare de pe data de 1 august, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.


In articol:

Noi măsuri restrictive vor fi introduse de pe 1 august, similare celor adoptate de spanioli în Catalonia, cea mai afecattă regiune din Spania. Printre aceste măsuri se numără și obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise în Capitală și funcționarea cu program redus a anumitor localuri.

Citeste si: De ce să nu refolosești măști de unică folosință? Un medic explică și pericolul măștilor agățate la oglinda din mașină

Potrivit CNSU, purtarea măștilor devine obligatorie în aer liber, în anumite intervale orare, în zonele aglomerate. De la această regulă fac excepție persoanele care desfășoară activități fizice și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, terasele și sălile de jocuri de noroc vor funcționa cu program redus, ora de închidere fiind 23:00.

masuri-restrictive-1-august

Lista completă a măsurilor restrictive introduse de la 1 august

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Citeste si: Precizări privind măsurile de restricții în România. Anunțul lui Ludovic Orban

  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).
  • Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

Citeste si: Creștere exagerată a cazurilor de coronavirus în Spania! Cluburile, barurile și cazinourile se închid!


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

N-o sa-ti vina sa crezi care este locul preferat al lui Engin Hepileri, temutul Uygar, din “Dragoste si secrete”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri