Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare

Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare
Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare

Mierea, cunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente din câte există, nu este folosită doar în alimentație, ci și în tratamentele pentru față și păr! Am făcut o listă cu cele mai eficiente măști cu miere pentru rutina ta de înfrumusețare.

Mierea de albine a fost întotdeauna folosită în fabricarea diferitelor produse cosmetice, având în vedere conținutul bogat de antioxidanți care hrănesc pielea și îi oferă acesteia aspectul neted, sănătos și extrem de luminos. Mai mult decât atât, mierea ameliorează simptomele acneei și previne apariția punctelor negre, în special a celor de la nivelul nasului.

Cel mai bun tip de miere folosit de doamne și domnișoare în tratamentele pentru ten este cea de salcâm, dat fiind faptul că este bogată în vitamina B.

Mierea de tei are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare care o fac mai mult decât perfectă pentru măștile pentru tenul acneic. Mierea polifloră, mai exact cea obșinută din nectarul mai multor flori, este bogată în diverse minerale, vitamine B, C, calciu, fier și potasiu.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta de slăbit 5 kg într-o săptămână. Cum să topeşti kilogramele nedorite în 7 zile

Măști cu miere pentru față

Mască cu miere pentru acnee

Pentru această mască vei avea nevoie de o lingură de miere și 2-3 pastile de aspirină.

Pune pastilele de aspirină într-o cană cu apă pană când se dizolvă, iar mai apoi amestecă-le cu mierea. Aplică masca pe față și las-o sa acționeze 15 minute. Ulterior, clătește fața cu apă caldă.

Acidul salicilic din aspirină ajută la exfolierea pielii, iar mierea are proprietăți antibacteriene și de calmare a pielii.

Mască cu miere și bicarbonat

Ai nevoie de 1 sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de miere.

Pune într-un vas mic bicarbonatul de sodiu și mierea și amestecă până când obții o consistență asemănătoare pastei. Aplică pe față și masează ușor folosind mișcări circulare.

Lasă sa acționeze pe piele 5-15 minute. Ar trebui să simți o furnicătură, semn că a început să își facă efectul. Îndepărtează masca cu un prosop îmbibat în apă caldă, folosind mișcări circulare până când pielea este complet curată. Nu uita să aplici crema SPF  după!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Mască cu miere și cafea

Ai nevoie de o linguriță de zaț de cafea și o linguriță de miere. Amestecă toate ingredientele într-un bol și aplică pasta obșinută pe față în timp ce masezi pielea prin mișcări circulare ușoare. Lasă sa acționeze pe piele timp de 10 minute, iar apoi clatește cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Citeste si: CITEȘTE: 4 tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

 Măști cu miere pentru ten și păr
Măști cu miere pentru ten și păr[Sursa foto: Unsplash]

Mască cu miere și lămâie

Stoarce sucul de la jumătate de lămâie și amestecă-l cu o lingură de miere. Aplică pe față și pe gât, însă ai grijă să eviți zona din apropierea ochilor. După aproximativ 20 de minute, spală cu apă caldă, apoi cu apă rece. Tamponează fața cu un prosop moale.

Mască cu miere și ulei de măsline

Ingrediente: ulei de măsline și miere

Amestecă mierea și uleiul de măsline într-un bol. Spală-te bine pe faţă, iar mai apoi aplică compoziţia şi lăsă 20 de minute să acţioneze. Rezultatul acestei măşti de faţă cu ulei de măsline şi miere este cu atât mai vizibil cu cât o vei aplica măcar de două ori pe săptămână. Astfel, porii vor fi reduşi şi ridurile diminuate.

Mască cu miere și scorțișoară

Vei avea nevoie de o lingură de miere și jumătatea de linguriță de scorțișoară pudră. Amestecă foarte bine ingredientele, până se omogenizează, iar mai apoi aplică masca. Lasă compoziția să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, iar după clătește cu apă caldă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

Măști cu miere pentru păr

Cura pentru păr cu miere

Mierea este cunoscută pentru proprietățile terapeutice, drept pentru care timp de secole a fost folosită ca balsam pentru păr. După tratamentul cu miere făcut în mod frecvent vei observa că scalpul este mult mai hidratat ca înainte, nu îți mai cade atât de mult părul și îl face să fie mai moale la atingere.

Mască de păr cu ou și miere

Pentru această mască vei avea nevoie de 2 ouă și 3 linguri de miere. După ce ai bătut bine ouăle și ai adăugat mierea, poți aplica compoziția începând cu baza firului de păr. Este important să masezi cu atenție scalpul, aplicând mișcări circulare acolo unde sunt foliculii. După aproximativ 30 de minute poți spăla cu apă rece sau călduță, iar la final cu șamponul obișnuit.

Mască de păr cu miere și lapte

Ai nevoie de o cană de lapte și două linguri de miere. Pune într-un vas mierea și laptele, amestecă cu o lingură, iar mai apoi aplică pe părul umed. Lasă să acționeze aproximativ 15 minute, după care clătește cu apă caldă. Vei observa rezultatele după mai multe aplicări.

Mască de păr cu miere, ou și lămâie

Pentru compoziția acestei măști ai nevoie de un ou, zeama de la jumătate de lămâie și 3 linguri de miere. Mai întâi de toate, bate oul la fel ca la omletă, iar mai apoi adugă zeama de lămâie și mierea. Amestecă până se face o pasă, iar mai apoi apică pe părul umed. Lasă să acționeze 30 de minute și clătește cu apă caldă din abundență.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies