La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Mierea in ceai fierbinte este toxica
La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Află la ce temperatură devine mierea toxică. Cum poți păstra cât mai mult timp mierea

Mierea de albine este un ingredient natural care ajută sistemul imunitar în lupta împotriva virusurilor și agenților patogeni. De asemenea, favorizează eliminarea toxinelor din organism, fiind benefică în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme în acest sens.

Pentru a ne bucura însă de toate aceste beneficii, trebuie să consumăm mierea în mod corect. Acest ingredient poate deveni dușmanul sănătății noastre dacă este turnat peste lichide fierbinți sau dacă este încălzit la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Comparativ cu zahărul, mierea este mult mai bogată în vitamine, enzime și minerale, regăsind în conținutul ei o cantitate semnificativă a vitaminelor C și B1, însă toate aceste elemente vor fi distruse la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, conform specialiștilor.

La ce temperatură devine mierea toxică

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace PANDIȘPANUL

La ce temperatură devine mierea toxică

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură fierbe VINUL

Trebuie să știți că mierea adăugată în ceaiul fierbinte poate deveni toxică, întrucât zaharurile se vor deshidrata și se vor transforma într-un compus toxic denumit HMF.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Procesul este similar în cazul în care adăugăm miere în prăjiturile sau plăcintele pe care le coacem la cuptor.

În egală măsură, dacă descoperiți la analize o cantitate semnificativă de HMF, dar nu ați consumat miere încălzită, trebuie să știți că acest compus poate proveni de la mierea falsificată, expusă unui tratament termic necorespunzător, căreia i s-au adăugat zaharuri în exces.

miere in ceai fierbinte

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc CARTOFII

Cum se păstrează mierea

În concluzie, dacă mierea este încălzită la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, enzimele din conținutul acesteia vor fi distruse, iar beneficiie teraputice și curative se vor pierde.

Este binecunoscut faptul că mierea nu expiră, cu toate că regăsim pe borcan un termen de garanție.

Acestea sunt însă doar condițiile necesare pentru a scoate un produs pe piață.

Ceea ce trebuie să știți este că mierea poate fi păstrată ani de zile la temperaturi care se încadrează în intervalul 18-25 de grade Celsius. Dacă observați că mierea se zaharisește în această perioadă, înseamnă că nu au fost adăugate zaharuri și produsul este 100% natural.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

„Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni, cu excepția mierii de salcâm și de mană care se cristalizează în 10-14 luni de la recoltare. Cristalizarea mierii în timp este un proces natural.În concluzie, ne putem feri de falsuri atunci când cumpărăm miere cristalizată sau imediat după ce a fost recoltată, doar dacă sursa este una de încredere, care nu a folosit adaosuri gen sirop de zahăr, melasă și dextroză.

Mierea falsificată nu se cristalizează!”, a declarat profesorul Costel Stanciu de la asociația Pro Consumatori.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe SFECLA ROȘIE

miere toxica

Mierea falsificată poate provoca boli grave

Treuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați miere, întrucât falsificarea acestui produs a devenit o practică destul de frecventă în zilele noastre. Iată cum vă puteți seama da seama că mierea nu este naturală!

„Falsificarea mierii se realizează cu apă, glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă, amidon, arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. Consumul constant de miere falsificată produce disconfort: dureri de cap, amețeală, balonare, greață. Mierea se falsifică cu glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă și amidon iar consumul acesteia poate duce la apariția unor afecțiuni medicale cronice grave, cum ar fi: boli cardiovasculare, boli neorologice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, scleroză multiplă) și diabet când falsificarea acestui produs se face cu arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți.

Le recomand consumatorilor să cumpere miere ecologică din magazine în care se vând numai produse de acest tip. Mierea ECO nu este procesată termic, deci își păstrează enzimele și nu conține reziduuri de pesticide și de antibiotice. Prețul mierii ECO este dublu față de cel al mierii necertificate. Caracteristicile senzoriale ale mierii de albine (culoare, miros, gust și consistență) depind de tipul florii de la care provine. De exemplu: mierea de salcâm are o culoare galben deschis. Mierea polifloră are o culoare galben roșcată, în timp ce mierea de mană are o culoare brună închis până la neagră cu reflexe verzui”, a mai spus profesorul Costel Stanciu.



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Care garnitura perfectă pentru burgeri. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies