Igiena personală nu se referă doar la îngrijirea propriului corp ci și la cea a spațiului în care trăim și ne desfășurăm activitatea.
Atât casa cât și biroul, modul în care acestea sunt aranjate și igienizate ne reflectă personalitatea.
Dacă în vreme de pandemie am fost bombardați de mesaje ce ținteau cu precădere ideea de igienă personală și, mai ales, a mâinilor, nici cea din spațiul în care trăim nu ar trebui neglijată. Pentru a ne menține un cămin curat și care nu ne pune în pericol sănătatea trebuie să contribuim zilnic la păstrarea lui într-o stare optimă.
Cum să îți cureți casa eficient
Există persoane care consideră curățenia în casă ca fiind o activitate extrem de plăcută și de relaxantă însă există și persoane pentru care este o adevărată corvoadă. În ambele cazuri, aceasta trebuie să fie eficientă, să nu dureze foarte mult iar rezultatele să fie cu adevărat spectaculoase.
Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de un spațiu impecabil:
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
1. Reorganizează și aruncă lucrurile nefolositoare. Tindem să cumpărăm multe lucruri de care nu avem neapărată nevoie și să ne aglomerăm locuința inutil. Fiecare obiect acumulează praf, mai ales dacă nu este folosit. La fel se întâmplă și cu articolele de îmbrăcăminte ce pot fi donate unor persoane care au cu adevărat nevoie de ele. Procesul de reorganizare a garderobei poate fi făcut o dată la câteva luni sau la schimbarea sezoanelor.
2. Șterge praful și curăță suprafețele. Folosește lavete pentru praf din microfibră, bureți și soluții profesionale care te asigură că suprafețele din casă rămân impecabile. O atenție deosebită trebuie acordată mânerelor ușilor, întrerupătoarelor și zonelor care sunt frecvent atinse de multe persoane.
3. Baia și bucătăria au nevoie de grijă sporită. Sunt vedetele casei și trebuie să strălucească.
4. Aspiră țesăturile. Salteaua, canapeaua, fotoliile sunt medii propice pentru dezvoltarea acarienilor ce pot favoriza apariția unor alergii, a dificultăților respiratorii și nu numai. Folosirea săptămânală a unui aspirator cu injecție extracție asigură diminuarea numărului acestora. Mai mult, acestea vor fi în permanență curate. După ce se folosește aspiratorul care și spală țesăturile este recomandat ca acestea să nu fie acoperite și nici folosite până nu sunt uscate în totalitate.
Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro
5. Curăță podeaua. Covorul reține praf, murdărie și, bineînțeles, acarieni. De aceea, la fel ca în cazul saltelelor și a canapelei și acesta trebuie să fie supus unui proces de curățenie temeinică. Aspirarea lui este necesară la câteva zile pentru a colecta firimiturile ce se strâng și mizeria. Folosește un aspirator puternic, care însă economisește energie, este fiabil și nu te lasă la greu. Poți descoperi o gamă largă de mașini de curățenie la IgienaPHS. Podeaua, indiferent de materialul din care este realizată, lemn, linoleum, granit sau gresie, se va curăța folosind un mop profesional, cu o putere de absorbție ridicată, împreună cu soluții profesionale pentru podele.
6. La final, igienizează mâinile. După ce te-ai asigurat că locuința ta strălucește de curățenie, asigură-te că îndepărtezi murdăria de pe mâini pentru a nu favoriza apariția unor boli. Spală mâinile, cel puțin 20 de secunde, cu apă caldă din abundență și săpun. Usucă-le bine și folosește o soluție ce distruge bacteriile, microbii și virusurile în proporție de peste 90%. Folosește, spre exemplu, un dezinfectant de mâini de la IgienaPHS, produs extrem de eficient, delicat cu pielea și avizat de Ministerul Sănătății.
Atunci când ai la îndemână aparatura necesară și soluții profesionale pentru curățat, casa nu are cum să fie altfel decât curată ca lacrima.
Sursa foto: Pixabay.